Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        Jan Riesewijk & theatergezelschap Tweeduuster Enschede
      4 maart en 5 maart 2023
Kunst en cultuur

KOT BIE’T HOES’

Jan Riesewijk & theatergezelschap Tweeduuster

In de Dialectmaand maart komt ‘In de tied’ natuurlijk weer terug naar De Kleine Willem. ‘Hee is ‘oet de tied’ ...

Lees verder
20:30
19.50

In de Dialectmaand maart komt ‘In de tied’ natuurlijk weer terug naar De Kleine Willem. ‘Hee is ‘oet de tied’ kommn.’ Elke Twent, Achterhoeker, Sallander, Drent of Groninger kent die prachtige uitdrukking en weet ongetwijfeld wat daarmee bedoeld wordt.

Ja, zodra je ‘oet de tied’ bent, dan blijf je dat nog wel even. En daarom vindt Tweeduuster juist dat wat je ‘in de tied’ doet tamelijk belangrijk. Het woord ‘Tweeduuster’ komt uit het Nedersaksisch. Het is de benaming voor dat dagelijkse, kortdurende schemermomentje: de overgang van het licht naar het donker. Het stille momentje in de vooravond dat ruimte schept voor mijmering en overpeinzing. Maar daarmee is het ook het schemergebied tussen dromen en waken; die dunne scheidslijn tussen fabel, fictie, wens en werkelijkheid.

Een prima muzikale en tekstuele inspiratiebron voor het zeskoppige theatergezelschap. Laat je samen met Jan Riesewijk en het gezelschap Tweeduuster -in de tied - meenemen op een schemerige Nedersaksische reis vol verbazing, ontroering, humor en herkenning met mooie leedkes en vertelsels over liefde, lust, leed, leven en lachen’ in onze eigen mooie moodersproake.

Wanneer

4 t/m 5 maart 2023 vanaf 20:30

Ook op
zondag 5 maart 2023 vanaf 14:30

Prijzen
Entree€ 19.50
Locatie

De Kleine Willem

Langestraat 45

7511 HB Enschede

+31 53 4858585

Website evenement

[email protected]

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 De Kleine Willem
Langestraat 45
7511 HB Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden