Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Kreutzersonate 2227 1550489732 35hxcssydp t/m 25 mei
Muziek

KREUTZERSONATE

Muziek van zussen Maria en Natalia Milstein.

Het samenspel van de zussen Maria en Natalia Milstein is adembenemend. Het duo kreeg zeer veel lof en verovert...

Lees verder

Het samenspel van de zussen Maria en Natalia Milstein is adembenemend. Het duo kreeg zeer veel lof en verovert met rasse schreden de grote concertpodia over de hele wereld.

Beethovens 'Kreutzersonate' gaf honderd jaar geleden aanleiding tot een artistieke kettingreactie: Tolstois gelijknamige novelle inspireerde Janacek op zijn beurt tot een beroemd strijkkwartet. Maar wie was deze Kreutzer eigenlijk? In 1798 bezocht de Franse meesterviolist Rodolphe Kreutzer Wenen; hij raakte er bevriend met Beethoven. De 'Kreutzersonate' is de vrucht van deze vriendschap en het dankbare slot van een concert door de kersverse winnares van de Nederlandse Muziekprijs: Maria Milstein. Samen met haar al even briljante jongere zus Nathalia speelt ze verder ook de posthume sonate van Ravel, die fungeert als ingetogen opmaat tot Mendelssohns krachtige maar ook uiterst vingervlugge sonate uit 1838.

Maria Milstein werd geboren in Moskou, maar groeide – ook op muzikaal gebied – op in Frankrijk. Zij studeerde verder in ons land en vestigde zich uiteindelijk ook hier. Naast optredens met orkesten richt zij zich voornamelijk op de kamermuziek. Zij maakt met pianist Hannes Minnaar en cellist Gideon den Herder deel uit van het Van Baerle Trio, waarmee zij momenteel de complete pianotrio's van Beethoven voor de cd opneemt en vormt ook met haar zus Natalia een veelgevraagd duo. Natalia werd geboren in Lyon, kreeg haar eerste lessen van haar vader en studeerde verder in Genève. Haar carrière ontwikkelde zich voorspoedig zodat zij nu een graag gezien gast is in zalen zoals Carnegie Hall in New York.

Onlangs kreeg Maria Milstein de Nederlandse Muziekprijs voor 2018 toegekend. Dat is de hoogste onderscheiding die door het Fonds Podiumkunsten namens het ministerie van OCW aan jonge, getalenteerde musici wordt uitgereikt. Maria schaart zich hiermee in de gelederen van Janine Jansen en Liza Ferschtman, die de prijs eerder mochten ontvangen.

Wanneer

25 mei vanaf 20:00

Prijzen
Entree€ 27.75

Exclusief €2,50 boekingskosten per bestelling. Inclusief garderobe, koffie/thee vooraf en pauzedrankje.

Locatie

Muziekcentrum Enschede

Noorderhagen 27

7511 EK Enschede

+31 53 4858585

www.wilminktheater.nl

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
7511 EK Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245