Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Krin rinsema anna krol 1334 1536323527 35ht2tabzc
, Kunst en cultuur

TENTOONSTELLING KRIN RINSEMA & ANNA KRÓL

Hoewel beide kunstenaars elkaar niet kenden en elkaars werk nog nooit hadden gezien past hun werk wonderwel bij elkaar.

De Enschedese galerie Beeld & Aambeeld wijdt de eerste tentoonstelling van het nieuwe seizoen aan het werk van...

Lees verder
10:00 - 17:00
Gratis

De Enschedese galerie Beeld & Aambeeld wijdt de eerste tentoonstelling van het nieuwe seizoen aan het werk van Krin Rinsema en Anna Król. Hoewel beide kunstenaars elkaar niet kenden en elkaars werk nog nooit hadden gezien past hun werk wonderwel bij elkaar. Beiden omarmen voortdurend het experiment, zijn gedreven door zowel emoties als ervaringen en trakteren de kijker op ontroerend en verhalend werk.

Krin Rinsema (1947) is geboren in Meppel waar ze ook haar jeugd doorbracht. Dierbare herinneringen heeft ze uit die tijd, haar bezoekjes aan ‘Beppe’ in Friesland en de vakanties op Terschelling zijn in haar geheugen gegrift. Na de studie psychologie in Groningen, etslessen aan de Vrije Academie in Den Haag en de opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem vestigt ze zich met haar kinderen in 1994 in Zutphen om zich volledig aan de kunst te wijden. In 2017 verhuist ze naar Hippolytushoef.
Krin Rinsema is schilder en grafisch kunstenaar. De grafische en schilderkunstige uitdrukkingsvormen benut ze om eigen ervaringen en gevoelens te spiegelen in haar waarneming van gelaatsuitdrukking en lijfelijke expressie van anderen. Voortdurende inspiratiebronnen zijn de zee en het eiland, maar bovenal de geobserveerde mens in deze omgeving. Daarbij gaat ze extremen niet uit de weg en zet krachtige middelen in om de beoogde uitdrukking te bereiken. Zo ontstaan fascinerende en verhalende kunstwerken die zonder twijfel bij de kijker emoties oproepen.
Werk van Krin Rinsema is opgenomen in de collecties van o.a. Museum Henriëtte Polak te Zutphen en Museum Belvédère te Heerenveen.

Anna Król (1983) is geboren en opgegroeid in Kraków (Polen) waar ze ook haar studie voltooide aan de Academy of Fine Arts. Haar favoriete materiaal is zilver en haar emoties, verlangens en ervaringen vormen een voortdurende bron van inspiratie. Ze experimenteert graag en geniet van het proces voorafgaand aan de uiteindelijke totstandkoming van het sieraad. Van hoe het zilver wordt gevormd, hoe het beweegt en vooral van de kleuren die het zilver gedurende het procedé kan aannemen. Met als resultaat een collectie intrigerende en onalledaagse sieraden.
Anna Król heeft in haar relatief korte carrière internationaal naam gemaakt door deel te mogen nemen aan diverse tentoonstellingen in Europa en daarbij erkenning gekregen door het winnen van verschillende prijzen, zoals in Boekarest (2013), Barcelona (2014), Lille (2015) en Turijn (2017). Na een korte presentatie op de laatste Sieraad Art Fair in Amsterdam is het nu voor het eerst dat haar werk voor langere tijd te zien is in Nederland.

Wanneer

  • Woensdag
  • Donderdag
  • Vrijdag
  • Zaterdag
  • 10:00 - 17:00
  • 10:00 - 21:00
  • 10:00 - 17:00
  • 10:00 - 17:00

Prijzen
EntreeGratis
Contact

Beeld & Aambeeld

Walstraat 13

7511GE Enschede

+31 53 4300357

www.beeldenaambeeld.nl

Uitnodiging Brooch Wing

Route plannen

Locatiegegevens

1 Beeld & Aambeeld
Walstraat 13
7511GE Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer