Kunsten Landschap1 2579 1554365073 8 en 9 juni en nog 1 dag
Kunst & cultuur

KUNSTENLANDSCHAP

Wandelend of fietsend genieten van kunst.

Dit kunstevenement is dit jaar een driedaagse expositie in het fraaie landschap rond Lonneker en is verbonden ...

Lees verder
Lonneker
11:00 - 17:00
4.00

Dit kunstevenement is dit jaar een driedaagse expositie in het fraaie landschap rond Lonneker en is verbonden met het culturele hart van Enschede: Roombeek.

Van zaterdag t/m maandag 8, 9 en 10 juni 2019 wordt voor de 19e keer de KunstenLandschaproute Lonneker georganiseerd. De route is iedere dag geopend van 11:00 – 17:00 uur. 

  • Startpunten: Dorpsplein in Lonneker en TETEM en de Museumfabriek op het Roombeek/Enschede.
  • Toegangsprijs p.p. is € 6,00 inclusief catalogus of € 4,00 zonder catalogus.
  • Vanaf 18 mei 2019 zijn de kaartjes te koop bij Concordia aan de Langestraat 56. Tijdens de route bij de drie startpunten.


Dit kunstevenement is een driedaagse expositie in het fraaie landschap rond Lonneker en is verbonden met het culturele hart van het Roombeek. Dit jaar is voor het eerst gekozen voor een overkoepelend thema en wel ‘Stilte, Ruimte, Duisternis. Verkenningen in de natuur’. Het thema is ontleend aan het prachtige boek met de gelijknamige titel van Kester Freriks.

Aan alle deelnemende kunstenaars is gevraagd te reflecteren op dit thema. Naast Nederlandse kunstenaars nemen dit jaar ook Duitse kunstenaars deel aan de KunstenLandschaproute Lonneker. Dit als opmaat naar een gezamenlijke met Kloster Bentlage en Rheine te organiseren KunstenLandschaproute in 2020.

Evenals verleden jaar heeft de Stichting een kunstwerk aangekocht en wel van de kunstenares Hester Pilz. Door elk jaar een kunstwerk aan te kopen, wil de Stichting op termijn rondom het dorp Lonneker een permanente beeldententoonstelling realiseren, die het gehele jaar toegankelijk is. Door de wethouder Cultuur en stadsdeelwethouder Noord, Jeroen Diepemaat, wordt dit kunstwerk op vrijdag 7 juni om 16:00 uur onthuld.

Tijdens KunstenLandschap kunnen kinderen (maar ook volwassenen), onder begeleiding van Art to Take, een eigen stempel maken die kan worden afgedrukt op een papieren zak of op een eigen ansichtkaart. Ook worden kinderen uitgenodigd om uit de natuur allerlei voorwerpen mee te nemen waarmee zij, onder leiding van de kunstenares Hedy Hempe, kunstzinnige nesten bouwen.

De route van ongeveer 14 kilometer kan per fiets of wandelend worden afgelegd. Er zijn bij de startpunten voldoende parkeergelegenheden. Ook kunnen via de website van Kunstenlandschap fietsen worden gehuurd. De combinatie tussen bewegen en kunst kijken is in de afgelopen jaren zeer vruchtbaar gebleken. De kunst kan worden bekeken op bijzondere plekken en de kunstenaar is aanwezig om in gesprek te gaan over zijn/haar kunst. Al met al kan zeker een dag worden uitgetrokken. De route kan ook verdeeld over meerdere dagen worden bezocht. Op verschillende plekken op de route zijn horeca punten (gecreëerd).

Film: The Girl 
Tijdens KunstenLanschap wordt er doorlopende de korte film The Girl vertoont van Hans op de Beecks. De film maakt deel uit van de KunstenLandschap-route en is onderweg te zien. 

Augmented Reality
Tetem is een van de startpunten en deelnemende locaties van KunstenLandschaproute. Op 9 en 10 juni tonen kunstenaars Kylie Bremer en Willemijn Calis de werken die zij in Augmented Reality hebben gemaakt.  De kunstenaars zijn op 9 juni (Willemijn) en 10 juni (Kylie) aanwezig om toelichting te geven en ter plekke AR kunstwerken te maken. Daarnaast is er ‘s middags de mogelijkheid om zelf AR objecten te maken in Tetem’s Exploring-Lab. Tijdens KunstenLandschap zijn de tentoonstellingen Be Your Own Robot en Originals geopend. De toegang in Tetem is gratis. 

Onthulling Kunstwerk 7 juni 
Op vrijdag 7 juni om 16:00, op het weiland tegenover het adres Vegerweg 75 in Lonneker, onthult de heer J. Diepemaat, wethouder van cultuur van de Gemeente Enschede, het door de Stichting KunstenLandschap aangekochte beeld van de kunstenares Hester Pilz. Het beeld maakt onderdeel uit van het project van de Stichting KunstenLandschap om naast de jaarlijkse editie met Pinksteren ook een permanente Kunstroute te creëren rondom het dorp Lonneker, die het gehele jaar toegankelijk is. 

Wanneer

t/m 10 juni van 11:00 tot 17:00

Ook op
zaterdag 8 juni 2019 van 11:00 tot 17:00
zondag 9 juni 2019 van 11:00 tot 17:00
maandag 10 juni 2019 van 11:00 tot 17:00

Prijzen
  • Entree inclusief catalogus
  • Entree zonder catalogus
  • € 6.00
  • € 4.00
Contact

Lonneker

Dorpsplein

7524AG Lonneker

www.kunstenlandschap.nl

Route plannen

Locatiegegevens

1 Lonneker