Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
La bonne chanson 26 januari 2023
Kunst en cultuur, Muziek

LA BONNE CHANSON

Het Duitse Romantische Lied, maar dan op zijn Frans.

Franse melodieën van Gabriel Fauré en Maurice Ravel staan op het programma als bariton en pianist Thomas Oliem...

Lees verder

Franse melodieën van Gabriel Fauré en Maurice Ravel staan op het programma als bariton en pianist Thomas Oliemans en pianist Paolo Giacometti.

Bariton Thomas Oliemans begon zijn carrière tijdens zijn tienerjaren als vertolker van het populaire Franse chanson en bewees al in die jaren dat hij tevens een uitstekend pianist is. Onlangs begeleidde Thomas Oliemans zichzelf in hoogtepunten uit dit genre tijdens een tournee met Sinfonietta Amsterdam. Voor zijn programma met Franse 'mélodies' van Gabriel Fauré en Maurice Ravel neemt hij pianist Paolo Giacometti mee, maar hij neemt zelf ook plaats aan de vleugel, want samen spelen zij vierhandig Ravels beroemde sprookjes-suite Ma Mère l’Oye.

Om het te onderscheiden van het populaire chanson wordt het Franse lied ‘mélodie’ genoemd. Het komt voort uit het Duitse Romantische lied van bijvoorbeeld Schubert, maar het kreeg na de Frans-Duitse oorlog van 1870 een totaal eigen karakter: lichter, dromeriger, speelser en ongrijpbaarder, kortom typisch Frans met een zeker 'je ne sais quoi...' Gabriel Fauré is een van de grootmeesters van dit genre. Gedurende zijn hele leven besteedde hij regelmatig aandacht aan deze vocale miniaturen. La bonne chanson dateert van het begin van de jaren 1890 en werd geschreven met Emma Bardac in gedachten, de vrouw van een bevriende bankier op wie hij hals over kop verliefd werd. Uiteindelijk verliet Emma haar echtgenoot, maar niet voor Fauré, maar om er met Claude Debussy van door te gaan...

Wanneer

do 26 jan. 2023 t/m do 26 jan. 2023 26 januari 2023 vanaf 20:00

Prijzen
Entree€ 24.50
Locatie

Muziekcentrum Enschede

Noorderhagen 27

7511 EK Enschede

+31 53 4858585

Website evenement

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
7511 EK Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245