Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
D01b6d0102ea8b1500f4cd7803e9a2e9e00c9f29a20701c3e402e00180 35ht12rfn9
Muziek

LANGS BREL EN BANNINK

Liedcultuur van de bovenste plank bieden twee kunstenaars die je niet zo gauw samen op het toneel zou verwachten.

Dit is een programma met zogenaamde ‘lichte’ muziek, maar muzikaal gezien is het absoluut geen lichtgewicht pr...

Lees verder

Dit is een programma met zogenaamde ‘lichte’ muziek, maar muzikaal gezien is het absoluut geen lichtgewicht programma.

De klassieke bariton Thomas Oliemans en jazzpianist Bert van de Brink voelen zich opperwel thuis in hun liefde voor de chansons en musical-liedjes van twee fenomenale beoefenaars van de lichtere muze. Zoals we weten doen de chansons van Jacques Brel het ook in het Nederlands erg goed en de 'Ja zuster, Nee zuster’-liedjes van Harry Bannink kan nog iedereen meefluiten. Maar ook teksten van Willem Wilmink ontsnapten niet aan het melodieënkanon uit Twente. Oliemans en Van de Brink geven hun eigen kleur en visie aan dit repertoire: op de man af, zonder toeters en bellen.

Thomas Oliemans over Langs Brel en Bannink:
"We hebben een rijk programma samengesteld met liedjes en chansons van de Belgische dichter en zanger Jacques Brel en de Nederlandse componist (of zoals hij het zelf zei: toonzetter) Harry Bannink. Een programma vol repertoire dat volledig in het collectieve geheugen verankerd is: liedjes gezongen die werden gezongen door Brel zelf, maar ook door Wim Sonneveld, Frans Halsema, Herman van Veen, Frank Sinatra en vele, vele anderen.

Dit is een programma met zogenaamde ‘lichte’ muziek, maar muzikaal gezien is het absoluut geen lichtgewicht programma.
We voeren het repertoire niet op een klassieke manier uit, maar wel vanuit onze klassieke achtergrond. Met veel respect voor het origineel gaan we op zoek naar onze heel eigen kleur en visie op die stukken. Dat alles zonder microfoons, pa-installaties, lichtshows en andere overbodige toeters en bellen.

Het is een mix geworden van bekend maar ook minder bekend repertoire, zoals La chanson des vieux amants, Ne me quitte pas, La Fanette, Le Prochain Amour, Mariekeen Vieillirvan Brel Van Bannink klinken onder meer Nooit een acht, Kees, Onder de Appelboomen Wat voor weer zou het zijn in Den Haagop teksten van briljante dichters als Annie MG Schmidt, Michel van der Plas, Rutger Kopland en Willem Wilmink en Rutger Kopland.

In deze video ziet en hoort u Bert van den Brink en Thomas Oliemans tijdens een try-out voor dit concert. Van Harry Bannink en Annie M.G. Schmidt hoort u 'Wat voor weer zou het zijn in Den Haag'.

Bariton: Thomas Oliemans | piano: Bert van den Brink

Programma:

Een mix van bekend en veel onbekender repertoire als:
La chanson des vieux amants, Ne me quitte pas, La Fanette, Le Prochain Amour, Nooit een acht, Kees, Onder de Appelboom, Wat voor weer zou het zijn in Den Haag, Marieke, Vieillir, etc… Teksten van Brel, Annie MG Schmidt, Michel van der Plas, Rutger Kopland en Willem Wilmink

Wanneer

Prijzen
Entree€ 27.50
Contact

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Wenninkgaarde 40-42

7511 PH Enschede

+31 53 485 85 00

Website Wilminktheater

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede
Wenninkgaarde 40-42
7511 PH Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

261