Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Lenteoffensief 2461 1553008315 35hxegyjjk t/m 13 april
Muziek

LENTEOFFENSIEF

Een showcase waar bands, solisten of producers kunnen laten zien wat ze in huis hebben.

Spring is in the air, tijd voor het Lenteoffensief! Ieder kwartaal presenteert Metropool Enschede tijdens een ...

Lees verder
21:00
6.25

Spring is in the air, tijd voor het Lenteoffensief! Ieder kwartaal presenteert Metropool Enschede tijdens een Offensief vier acts die hier uit de buurt komen en die ze tof vinden. Een showcase waar bands, solisten of producers kunnen laten zien wat ze in huis hebben. Van blues tot techno en van hardcore via funk naar hedendaagse R&B; alles kan en mag, als het maar kwaliteit heeft.

SHEs ON MARS
Buitenaards eigenzinnig, zo zou je de akoestische wave met punch van SHEs ON MARS kunnen noemen. De tweemans formatie staat garant voor een verassend optreden. Met het debuutalbum ‘Sleepless Creatures’ zijn ze definitief op onze aardbol geland. Martin en Maikel hebben al een aardig aantal shows op hun CV staan in zowel Nederland als Duitsland. Zomaar een greep: het hoofdpodium op het Stonerock Festival (DE), een uitverkocht Messajero (DE) en ze openden o.a. voor New Model Army en Byggesett Orchestra. Eind 2017 besluiten ze om definitief als duo verder te gaan en dit werpt al snel zijn vruchten af. In korte tijd schrijven ze een volledig nieuwe set en in de zomer van 2018 brengt de band haar eerste album uit. Hiermee wordt een zoektocht naar beeld, bezetting en een eigen geluid voltooid.

WinWel
Jong en zeer ervaren, zo zou je 19 jarige muziekproducer WinWel prima kunnen omschrijven. Hij combineert Future Bass & Trap met zijn passie voor minimalistische pianomuziek waardoor zijn nummers het goed doen op de dansvloer maar zeker ook als je thuis op de bank hangt of als je onderweg bent naar familie die aan de andere kant van het land woont. Of ergens anders. Dat maakt niet zoveel uit. Door middel van elektronische live sets combineert WinWel zijn skills als pianist en drummer met zijn eigen muziek. Met remixes van o.a. Jeangu Macrooy, label releases bij o.a. MA Music en actieve samenwerkingen met andere producers als Snareskin en SoundPatrol is WinWel druk bezig om naam te maken in de elektronische muziekwereld.

Dim Crimson
De arrangementen van Dim Crimson zijn te herkennen aan de melodieuze, technische gitaren en stevige drumpartijen. Voeg daaraan toe de heldere, delicate, klassiek onderlegde vocalen en je hebt de prachtige symfonische rock van deze Enschedese band. De gedeelde passie voor de metal- en rockscene bracht de band in 2014 samen. Sindsdien timmert de band aardig aan de weg. Begin 2016 brachten ze de eerste single ‘Lost’ uit. Lovende kritieken volgden. Binnenkort verschijnt er een spiksplinternieuwe single op verschillende platformen.

MCOAD BOYS
Deze rapformatie uit Almelo bestaat uit twee jeugdvrienden, Nick en Karsten. Het rappen begon allemaal op het pleintje bij hun oude school. Een beetje rappen, een beetje battelen en een beetje freestylen met de boys is natuurlijk wat er tegenwoordig allemaal gebeurt op het schoolplein. Onder de naam MCOAD BOYS groeiden Nick en Karsten samen met DJ Wouter Schrander van het schoolplein door naar de echte podia. En dat gaat ze zeker niet onverdienstelijk af. Zo eindigden ze als derde in de finale van het Deventer Rap Riots in 2017, werden ze door Leeroy (Zwart Licht, Top Notch) geselecteerd voor de competitie Most Wanted en haalden daar de halve finale. Ze brengen een breed georiënteerde hiphop van old-school tot new-school en zang. Hiphop met inhoud, MCOAD BOYS komt naar je toe!

Wanneer

13 april vanaf 21:00

Prijzen
Entree voorverkoop€ 6.25
Entree avondkassa€ 7.50
Locatie

Metropool Enschede

Willem Wilminkplein 2

7511 PG Enschede

www.metropool.nl

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Metropool Enschede
Willem Wilminkplein 2
7511 PG Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245