Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Designlab 840 1526999605 35hswg2vls

LEZING EN DISCUSSIE MET STELARC

Versmelting mens en technologie

16:00 - 19:00
Gratis

De installatie StickMan, die van 17 mei t/m 19 augustus te zien is in Tetem, past in Stelarc’s visie dat het menselijk lichaam conceptueel en biologisch verouderd is. In plaats van technologie passend te maken aan ons lichaam, zouden we volgens Stelarc ons lichaam zodanig kunnen herconstrueren dat het beter past bij de technologie en de machines die we ontwikkelen.

Op donderdag 24 mei geeft Stelarc een uitgebreide lezing in het DesignLab over zijn visie betreffende de versmelting van het menselijk lichaam en technologie. Ook zijn baanbrekende performances en installaties – waarvoor hij o.a. protheses, robotica, medische instrumenten, suspension, VR, biotechnologie en internet gebruikt om de psychologische en fysieke beperkingen van het lichaam te onderzoeken – komen uitgebreid aan bod.

Het event wordt ingeleid door Frank Kresin (managing director van DesignLab). Na de lezing van Stelarc volgt een discussie met Stelarc, Herman van der Kooij (Hoogleraar Biomechatronica en Revalidatie en directeur Wearable Robotics Lab) en Peter-Paul Verbeek (Professor Filosofie & Technologie en co-directeur van DesignLab). Tijdens de discussie worden onder leiding van moderator Wilja Jurg (directeur Tetem), de wetenschappelijke, maatschappelijke en ethische implicaties van draagbare robotica verkend. Welke visies kunnen kunstenaars ons geven op de versmelting tussen mens en technologie? Hoe ver zijn de ontwikkelingen van robots die mensen kunnen helpen bij het bewegen? Welke benaderingen van mens en ethiek zijn nodig om de nieuwste technologische ontwikkelingen te begeleiden?

Dit event wordt georganiseerd in samenwerking met DesignLab in het kader van de tentoonstelling StickMan.

Wanneer

Prijzen
EntreeGratis
Contact

Universiteit Twente

Drienerlolaan 5

7522NB Enschede

+31 53 4899111

Route plannen

Locatiegegevens

1 Universiteit Twente
Drienerlolaan 5
7522NB Enschede