Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Lightbattle 948 1529413809 35hsy1tns4
Actief

LIGHTBATTLE X

Fiets mee en maak samen een kunstwerk van licht. Door op de pedalen te trappen verschijnt er een straal licht over de boog! Probeer je tegenstander te verslaan..

Door op de pedalen te trappen verschijnt er een straal licht over de boog! Probeer je tegenstander te verslaan...

Lees verder
Oude Markt
Gratis

Door op de pedalen te trappen verschijnt er een straal licht over de boog! Probeer je tegenstander te verslaan..

Vanaf 30 juni staat de kunstinstallatie Lightbattle X twee weken lang op de Oude Markt. Met vier fietsen die allen licht en muziek activeren nodigt het kunstwerk de voorbijganger uit om plaats te nemen en de tegenstander te verslaan. Voor de toeschouwer ontstaat een spectaculaire licht- en geluidshow.

Lightbattle X

Lightbattle X een installatie van VENIVIDIMULTIPLEX, bestaat uit twee bogen die elkaar hoog in de lucht kruisen. De bogen bestaan uit duizenden LED lampen. Op elk van de vier punten op de grond staat een fiets die de voorbijganger uitdaagt om op te stappen en de strijd aan te gaan. Door op de pedalen te trappen verschijnt er een straal licht over de boog. Wie het hardst trapt, kan de tegenstander aan de overkant verslaan. Dat levert voor de toeschouwer mooie plaatjes op.

Muziek door studenten ArtEZ

Bijzonder aan deze interactieve installatie in Enschede is de muziek. Studenten van de opleiding MediaMusic het ArtEZ conservatorium componeerden deze speciaal voor Lightbattle X. Die muziek is interactief en past zich aan de fietser aan. Als de deelnemer sneller gaat, komt niet alleen de lichtstraal verder, maar verandert ook de muziek. De muziek is uptempo, met invloeden van arcade en sci-fi. Motiverend dus, en met een volgens de studenten zelf ‘epische finish’.

Speelse kennismaking met kunst

In het kader van ‘kunst naar het publiek brengen’ programmeert Concordia graag een interactieve kunstinstallatie in het centrum van Enschede. Midden op de Oude Markt worden (toevallige) voorbijgangers verrast en uitgedaagd om onderdeel te worden van de installatie. Voorheen is dit gelukt met de succesvolle schommelinstallatie Wannaplay (2015), de interactieve projectie van licht en geluid Congregation (2016) en het lichtkunstwerk Step into the light (2017). Wat deze projecten gemeen hebben, naast het verleiden van de toeschouwers om deelnemer te worden, is dat ze het publiek op een speelse en luchtige wijze laten kennismaken met de veelzijdigheid van kunst. Publiek dat doorgaans niet snel geneigd is om bij een museum of kunstinstelling binnen te lopen, kan bijna niet om de kunstinstallatie in het centrum van Enschede heen.

Fietswedstrijd

Op donderdagavond 12 juli organiseert Concordia een Lightbattle-X battle in combinatie met de filmdocumentaire Time Trial, over de Schotse wielrenner David Millar. Na het bekijken van de documentaire start de Battle op de Oude Markt, waarin teams van 5 fietsers het tegen elkaar opnemen in een zinderende strijd.

Iedereen mag gratis meedoen. De film start om 19.15 uur bij Concordia aan de Oude Markt 15. Na afloop van de film barst de battle om 21 uur los op de Oude Markt. De winnaar gaat naar huis met de Battle-Bokaal. Daarnaast ontvangt het winnende team vrijkaarten voor een film naar keuze en een bon voor een gratis drankje voor het hele winnende team. Aanmelden kan tot en met 10 juli via [email protected]

Wanneer

Prijzen
DeelnameGratis
Contact

Oude Markt

Oude Markt 1

7511NZ Enschede

Route plannen

Locatiegegevens

1 Oude Markt
Oude Markt 1
7511NZ Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

279