Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Claudia Jongstra Rijksmuseum Twenthe t/m 5 juli
Digitaal, Kunst en cultuur

LIVESTREAM OPENING INNER VITALITY

Opening 'Inner Vitality' van Claudia Jongstra.

Onder de noemer ‘Inner Vitality’ ontwikkelde Jongstra een betoverende ruimtelijke installatie en een deel van ...

Lees verder
19:00
Gratis

Onder de noemer ‘Inner Vitality’ ontwikkelde Jongstra een betoverende ruimtelijke installatie en een deel van de nieuwe binnentuin van Rijksmuseum Twenthe.

Claudy Jongstra (1963) is wereldwijd bekend vanwege haar monumentale wandtapijten en architecturale installaties van gevilte wol gekleurd met natuurlijke pigmenten. In Rijksmuseum Twenthe slaat zij een nieuwe weg in door een experimentele installatie te tonen waarin onderzoek naar de innerlijke vitaliteit van planten en kruiden centraal staat.

Kenmerkend voor Claudy Jongstra is haar holistische visie op het kunstenaarschap. Eindresultaat en proces zijn even belangrijk, en zaken als duurzaamheid, biodiversiteit, en behoud van ‘secret knowledge’ nemen daarbij een centrale plek in. Voor de vernieuwde museumtuin heeft Jongstra ook een tweetal plantvakken ontworpen met daarin verfplanten en andere gewassen die ze gebruikt voor de totstandkoming van haar werk.

Naast Claudy Jongstra schuiven er verschillende gasten aan, zoals financieel geograaf, publicist en gentleman-hooligan Ewald Engelen en schrijver Tommy Wieringa.

Vanwege de coronacrisis is het helaas niet mogelijk een grote, publieke een opening te organiseren. 1Twente registreert het feestelijke programma zodat via een live-verbinding iedereen thuis toch kan meegenieten! De livestream is o.a. te volgen via de social media-kanalen van Rijksmuseum Twenthe en 1Twente

Wanneer

5 juli vanaf 19:00

Prijzen
EntreeGratis
Contact

Rijksmuseum Twenthe

Lasondersingel 129-131

7514BP Enschede

Website evenement

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Rijksmuseum Twenthe
Lasondersingel 129-131
7514BP Enschede