Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
livestream t/m 17 september
Digitaal, Kunst en cultuur

LIVESTREAM ENDLESSLY FREE

Het programma Endlessly Free wordt namelijk live gefilmd en uitgezonden, zodat u in uw eigen huiskamer kunt genieten van de voorstelling die op dat moment in het Zuiderstrandtheater in Den Haag wordt gepresenteerd.

Op 17 september kunt u live genieten het openingsprogramma van het seizoen Endlessly Freedoor NDT 1,een triple...

Lees verder
Je eigen woonkamer
20:00
15.00

Op 17 september kunt u live genieten het openingsprogramma van het seizoen Endlessly Freedoor NDT 1,een triple bill met werken van choreografen Medhi Walerski en Crystal Pite.

Medhi Walerski Medhi Walerski Crystal Pitewereldpremière SOON The Other You

Voor het programma Endlessly Free creëert Walerski een nieuw werk met twee dansers. Naast deze wereldpremière brengt NDT 1 zijn SOON (2017) ten tonele. SOON ontstond uit een muziekstuk dat van grote betekenis was voor de choreograaf: “Een paar jaar geleden ging ik naar een concert van Benjamin Clementine. Vanaf dat moment wist ik dat ik een stuk op zijn muziek wilde maken”, zegt Walerski. “De pure uniciteit van zijn stem en de rauwe, diepgaande poëzie van zijn teksten ontstaken een vonk die ik in dit stuk wilde uitdrukken. Vier liedjes, vier dansers, in navolging van Clementines levensvisie.” De triple bill wordt gecompleteerd met Crystal Pite’s The Other You (2010), een duet dat zij voor haar gezelschap Kidd Pivot creëerde. Het stuk geeft een beeld van een man die in dialoog is met zijn ‘andere ik’ en beweegt zich rondom het spanningsveld tussen tegenstellingen.

Biografie Medhi WalerskiTijdens zijn danscarrière bij NDT begon Medhi Walerski (Frankrijk) met choreograferen. Voor het gezelschap creëerde hij onder andere Mammatus (2008),Chamber (2012), AUREUM (2015), GARDEN (2016), SOON (2017) en SWAY (2019). Met ingang van seizoen 2020-2021 is Medhi Walerski artistiek directeur van Ballet BC in Vancouver, Canada.

Biografie Crystal PiteSinds 2008 is Crystal Pite (Canada) als associate choreographer aan NDT verbonden. Daarnaast is zij associate dance artist bij Canada’s National Arts Centre en Sadler’s Wells in Londen. Voor NDT 1 creëerde Pite onder andere Plot Point (2010), Solo Echo (2012), Parade(2013), In the Event (2015), The Statement (2016), Partita for 8 Dancers (2018) en Kunstkamer (2019). In 2002 richtte Pite Kidd Pivot op, haar eigen dansgezelschap in Vancouver.

Wanneer

17 september vanaf 20:00

Prijzen
Entree€ 15.00
Contact

Je eigen woonkamer

Website evenement

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Je eigen woonkamer

Avond lockdown
LET OP: op dit moment geldt er een gedeeltelijke lockdown en zijn bijna alle locaties in de stad gesloten vanaf 17:00 uur.
Meer info