Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Data 190408 191809 35hxfxys00 t/m 25 januari
Kunst en cultuur, Muziek

L'ORFEO - PREMIÈRE

Met de Nederlandse Reisopera.

De Nederlandse Reisopera produceert met lef en vindingrijkheid geëngageerde operaproducties van topkwaliteit e...

Lees verder

De Nederlandse Reisopera produceert met lef en vindingrijkheid geëngageerde operaproducties van topkwaliteit en reist daarmee langs de theaters in Nederland.

Regisseur Monique Wagemakers tekent voor de regie van deze opera over Orpheus die afdaalt in de onderwereld om zijn geliefde Euridice terug te halen: “Orfeo accepteert zijn verlies niet en doet een ultieme poging om controle over dood te krijgen en zo zijn geluk af te dwingen. Dit gaat ook over ons. Wij willen vaak ook de klok terugdraaien en het geluk vasthouden.” Het decor bestaat uit een installatie vormgegeven door Lonneke Gordijn (Studio Drift) en de choreografie is van Nanine Linning. L’ Orfeo is een coproductie met Opera2Day en Studio Drift.

De opera bezingt de vergankelijkheid van de mens en de eeuwigheid van de kunst. Het werk opent met een proloog waarin La Musica een loflied aanheft op de buitengewone kracht die haar kunstvorm bezit. Met de verschijning van Apollo in de slotscène zet Monteverdi die stelling nog eens kracht bij. Deze opera toont aan dat muziek bij uitstek de kunstvorm is die direct tot de ziel spreekt en die het vermogen bezit om ons, stervelingen, te laten jubelen of ons troost kan schenken in tijden van verdriet.

Het gezelschap is er trots op huisgezelschap te zijn van het Wilminktheater. De Reisopera gelooft dat opera de manier waarop mensen naar zichzelf en de wereld om zich heen kijken kan veranderen.

* Italiaans gezongen met Nederlandse en Engelse boventitels

Wanneer

25 januari vanaf 20:00

Prijzen
Entree jongeren€ 24.00
Entree 4e rang€ 30.00
Entree 3e rang€ 3,850.00
Entree 2e rang€ 50.00
Entree 1e rang€ 61.00
Contact

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Wenninkgaarde 40-42

7511 PH Enschede

+31 53 485 85 00

www.wilminktheater.nl

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede
Wenninkgaarde 40-42
7511 PH Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245
Avond lockdown
LET OP: op dit moment geldt er een gedeeltelijke lockdown en zijn bijna alle locaties in de stad gesloten vanaf 17:00 uur.
Meer info