Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Karnieland 35hxhk9zpz t/m 15 september
Kunst en cultuur

LOST ENERGY

Fiets jezelf tijdens de speciale dagen over de kop in het RadaRad, draai een drolletje van plastic in Project Plastic Poep en doe mee met de LostEnergy challenge!

Hoe laat je een breed publiek anders nadenken over energie? Dat was de vraag aan kunstenaars Reinier Kranendon...

Lees verder
11:00 - 17:00
Gratis

Hoe laat je een breed publiek anders nadenken over energie? Dat was de vraag aan kunstenaars Reinier Kranendonk, Elise Leusink en het duo KunstConstructie. Zij ontwikkelden drie verschillende visies op energietransitie en nemen het publiek hierin mee met interactieve installaties.

Een goede en betrouwbare energievoorziening is belangrijk voor onze samenleving. Energie-innovaties dragen bij aan duurzame economische groei, verminderen van CO2-uitstoot, ontwikkelen van hernieuwbare energiebronnen en het slimmer benutten ervan. De praktijk laat echter zien dat er een grote kloof ligt tussen onderzoek en toepassing. Een veelheid aan energie-innovaties ligt nog op de plank te wachten. Hoe laat je een breed publiek anders nadenken over energie? Dat was de vraag aan kunstenaars Reinier Kranendonk, Elise Leusink en het duo KunstConstructie. Zij ontwikkelden drie verschillende visies op energietransitie en nemen het publiek hierin mee met interactieve installaties. Fiets jezelf tijdens de speciale dagen over de kop in het RadaRad, draai een drolletje van plastic in Project Plastic Poep en doe mee met de LostEnergy challenge!

Reinier Kranendonk is geïntrigeerd door de verslaving van consumenten aan elektriciteit en dus ook aan elektrisch aangedreven vermaak. Hij laat zien hoe leuk vermaak zonder stekker ook kan zijn. In het RadaRad fiets je jezelf over de kop en ervaar je hoe jouw eigen lichaamsenergie ingezet kan worden als aandrijving voor een bijzondere kermisattractie. Kijk hieronder voor de speciale dagen waarop het RadaRad geopend is. Elektriciteit is onzichtbaar en dat maakt het lastig om het verbruik ervan omlaag te schroeven. Hoeveel is dat eigenlijk, een kilowattuur of een joule? Bij Project Plastic Poep van Elise Leusink lever je zélf de energie om een beetje plastic te smelten en ervaar je hoeveel deze energie eenheden letterlijk aan menselijke arbeid kosten. Het duo KunstConstructie trok door de provincie op zoek naar een object dat je hebt gekocht, maar niet echt nodig hebt. Iets wat je eigenlijk niet gebruikt en waarvan je een beetje spijt hebt. LostEnergy dus! Er werd massaal meegedaan aan deze challenge, zowel op locaties als online. De verloren objecten en de verhalen zijn te zien in de tentoonstelling.

Met de projecttentoonstelling Lost Energy onderzoekt Tetem samen met Provincie Overijssel, Universiteit Twente en de kunstenaars welke bijdrage kunst en ontwerp kunnen leveren aan de inbedding van energie-innovaties in de samenleving. Tien studenten van de opleiding Communicatiewetenschap van de Universiteit Twente hebben de kunstenaars ondersteund in de voorbereidingen en de promotie.

Wanneer

t/m 15 september

Prijzen
EntreeGratis
Contact

Tetem

Stroinksbleekweg 16

7523 ZL Enschede

+31 53 2308791

www.tetem.nl

[email protected]

Lost Energy Foto Christina Bakuchava 55
Lost Energy Foto Christina Bakuchava 54
Lost Energy Foto Christina Bakuchava 53
Lost Energy Foto Christina Bakuchava 52
Lost Energy Foto Christina Bakuchava 50
Lost Energy Foto Christina Bakuchava 29
Lost Energy Foto Christina Bakuchava 27
Lost Energy Foto Christina Bakuchava 22
Lost Energy Foto Christina Bakuchava 18
Lost Energy Foto Christina Bakuchava 7
Lost Energy Foto Christina Bakuchava 6
Lost Energy Foto Christina Bakuchava 4

Route plannen

Locatiegegevens

1 Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede