Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Lost tango 2650 1554715649 35hxfxx2zi t/m 5 oktober
Kunst en cultuur

LOST TANGO

De dubbelzinnigheid van de tango, met haar historie van armoede, heimwee en glamour.

​Orkater, Via Berlin en Ragazze Quartet maakten samen bijzondere muziektheatervoorstellingen op theaterfestiva...

Lees verder

​Orkater, Via Berlin en Ragazze Quartet maakten samen bijzondere muziektheatervoorstellingen op theaterfestivals en in de vlakkevloertheaters. Met Lost Tangovieren zij het 10-jarig jubileum van Via Berlin, nu voor het eerst in de grote zaal.

De Esperanza, ooit een glamoureus cruiseschip waar de muziek van Papa Tango hoogtij vierde, ligt nu te verroesten aan de ketting in een haven. Wanneer de oudste dochter Anna na jaren terugkeert op het schip, dat zij niet zonder reden ver achter zich liet, wordt zij geconfronteerd met een wereld waarin haar vader krampachtig probeert vast te houden aan zijn glorietijd. In de confrontatie met haar vader en haar zussen Clara en Blanca klinken frustratie, wanhoop, verlangen, weemoed, pijn en liefde door in de meeslepende muziek.

De dubbelzinnigheid van de tango, met haar historie van armoede, heimwee en glamour, wordt in haar volle rijkdom ingezet. Het Ragazze Quartet wordt voor deze jubileumvoorstelling aangevuld met het befaamde tango-trio van Carel Kraayenhof. Strijkkwartet en pianotrio vormen zo samen een septet - een gebruikelijke samenstelling voor tango. In Lost Tangobepalen twee varianten van de tango de sfeer: de modern-klassieke 'tango nuevo' van Astor Piazzolla en de hedendaagse ‘tango rupturo’ van pianist en componist Julián Peralta.

Wanneer

5 oktober vanaf 20:00

Prijzen
Entree 3e rang€ 14.50
Entree 2e rang€ 19.50
Entree 1e rang€ 24.50
Entree toprang€ 29.50
Contact

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Wenninkgaarde 40-42

7511 PH Enschede

+31 53 485 85 00

www.wilminktheater.nl

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede
Wenninkgaarde 40-42
7511 PH Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245