Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        Amsterdam Sinfonietta & Lucie Horsch Enschede
      12 februari
Kunst en cultuur, Muziek

LUCIE IN THE SKY WITH DIAMONDS

Amsterdam Sinfonietta & Lucie Horsch

In een afwisselend en meeslepend programma speelt Amsterdam Sinfonietta werken voor blokfluit en strijkers van...

Lees verder

In een afwisselend en meeslepend programma speelt Amsterdam Sinfonietta werken voor blokfluit en strijkers van barok tot hedendaags.

In een afwisselend en meeslepend programma zonder pauze speelt Amsterdam Sinfonietta werken voor blokfluit en strijkers van barok tot hedendaags. Een reis van Italië via Engeland naar Hongarije, met als leidmotief werken waarin de componisten verschillende muzikale tradities vertalen naar hun eigen klankwereld. De Italiaanse componist Nino Rota gebruikt folk-achtige melodieën in zijn Concerto for Strings, de Hongaarse componist Sandor Veress geeft op verfrissende wijze een eigen draai aan virtuoze Transsylvaanse dansen.

Maak kennis met de spectaculaire Uhrovska collectie uit 1730: een schat van 350 melodieën waarmee de Oost-Europese traditionele muziek onthuld wordt. Trouw aan de orale traditie werden destijds alleen melodieën gedocumenteerd, de begeleiding werd geïmproviseerd. In overeenstemming met deze praktijk maakte Amsterdam Sinfonietta eigen arrangementen, met ruimte voor improvisatie en gebruikmakend van de virtuoze kracht en expressieve melancholie van deze muziek. De melodieën van de Uhrovska collectie worden verbonden met delen uit een triosonate van Telemann, die de “barbaarse schoonheid” van de Poolse en Moravische muziek ontdekte en verwerkte in zijn muziek.

Wanneer

zo 12 feb. 2023 t/m zo 12 feb. 2023 12 februari vanaf 14:30

Prijzen
Toprang€ 34.50
1e rang€ 29.50
2e rang€ 24.50
3e rang€ 19.50
4e rang€ 14.50
Locatie

Muziekcentrum Enschede

Noorderhagen 27

7511 EK Enschede

+31 53 4858585

Website evenement

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
7511 EK Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245