Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Lunaris 9 september
Muziek

LUNARIS

Met Anna Stegmann en Jorge Jimenéz.

In LUNARIS spelen de Duitse blokfluitiste Anna Stegmann en de Catalaanse violist Jorge Jiménez vier sets rond ...

Lees verder

In LUNARIS spelen de Duitse blokfluitiste Anna Stegmann en de Catalaanse violist Jorge Jiménez vier sets rond de verschillende, vaak mythische fasen van de maan.

Ons zicht op de maan is getransformeerd. Altijd aanwezig in de lucht en toch onbereikbaar in de verte, hij boeit mensen al eeuwenlang. In LUNARIS spelen de Duitse blokfluitiste Anna Stegmann en de Catalaanse violist Jorge Jiménez vier sets rond de verschillende, vaak mythische fasen van de maan. Met verschillende blokfluiten, vielle en barokviool nemen ze het publiek mee op een reis waarin vroegmiddeleeuwse muziek moeiteloos vermengt met composities van de afgelopen decennia.

In elke fase verandert de positie van de aarde in perspectief naar de maan, waardoor we hem op aarde in verschillende verschijningen zien, van volle maan tot totale duisternis. In de vier muzikale sets die door deze fasen zijn geïnspireerd en als een eenheid worden gepresenteerd door middel van soundscapes, wordt de perceptie en conventionele definitie van verschillende muzikale periodes uitgedaagd: muziek van middeleeuwse trobairitiz versmelt met de klanken van Luciano Berio; Eugène Ysaÿe gaat in dialoog met Johann Sebastian Bach.

In de esoterie worden de maanfasen toegeschreven om het menselijk gedrag en emoties te beïnvloeden. Ook in dit programma wordt elke maanfase geassocieerd met uitdrukkingen en stemmingen die muzikaal vorm krijgen. Het ontstaat een reis door klankruimtes, waarin de kloof tussen oude en nieuwe muziek kleiner wordt en langzaam onze perceptie verandert, terwijl de maan zich in verschillende vormen aan ons presenteert.

Anna Stegmann & Jorge Jiménez
Anna en Jorge ontmoetten elkaar tijdens een project in Italië in 2018, en vanaf het begin was het duidelijk dat ze allebei een sterk verlangen voelden om samen programma's te maken die hen van het pad van hun gebruikelijke habitat afleiden: oude muziek uitgevoerd op historische instrumenten.

Wanneer

9 september

Prijzen
Normaal tarief€ 15.00
Studenten / CJP / Cultuurkaart€ 10.00
Kinderen t/m 12 jaar€ 10.00
Contact

Het Vestzaktheater

Walstraat 35

7511 GG Enschede

053-4300999

Website evenement

[email protected]

Bestel hier tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Het Vestzaktheater
Walstraat 35
7511 GG Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden