Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Lunchconcert 26 november
Muziek

LUNCHCONCERT - JULIE & ANDREAS

Julie speelt de harp en Andreas speelt de bandoneon.

Deze klassiek geschoolde virtuozen, broer en zus hebben altijd al samen muziek willen spelen. Julie speelt de ...

Lees verder

Deze klassiek geschoolde virtuozen, broer en zus hebben altijd al samen muziek willen spelen. Julie speelt de harp en Andreas speelt de bandoneon. Harp met bandoneon?! een uitzonderlijke combinatie, maar ze hebben het toch gedaan! … En het resultaat is werkelijk…… adembenemend.

De twee muzikanten komen uit en wonen in Trondheim Noorwegen. Na 6 maanden in Buenos Aires te hebben gewerkt met verschillende tango meesters om tango-arrangementen te maken, wilde het duo de Argentijnse tango verder verkennen op de harp en bandoneon. Dit was de reden dat ze starten met masteropleiding tango aan Codarts Hogeschool voor de kunsten in Rotterdam begonnen. De studies werden in 2017 afgesloten met een zeldzame 10/10 voor beide musici op hun eindexamenconcert - een bewijs van zowel hun toewijding als hun vermogen om dit prachtige repertoire uit te voeren op een manier die het publiek bereikt en raakt. Julie & Andreas toeren de laatste jaren veel door Nederland en treden op op festivals als “Dutch International Tangoweek (2020)”, het kunstfestival NEU NOW (2017) en het prachtige Kasteel Keukenhof. Nu zijn ze terug om op te treden in Wilminktheater - met muziek van hun nieuwe tango-album en enkele kerstklassiekers.

Met hun unieke combinatie van harp en bandoneon presenteert het duo hun nieuwe tangoplaat "With the Sky in Our Hands - the tangos", die in première ging voor een volle zaal van enthousiaste Argentijnen op 's werelds grootste tangofestival in Buenos Aires. Met dit concert maken ze een statement met een repertoire van grensverleggende maar eerbiedige tangobewerkingen. Een mooi voorbeeld van 'Alma Herida' is hoe Julie nieuwe tangoharptechnieken gebruikt om het immense emotionele potentieel van boventonen in het diepe register van de harp op te roepen, wat ons leidt naar de hartverscheurende bewerking van het duo van J.C. Cobián's 'Los Mareados'. Ze zullen ook enkele van hun kenmerkende composities presenteren

LET OP: I.v.m. de coronamaatregelen kunt u online maximaal 2 kaarten bestellen. Bestaat uw huishouden uit meer dan 2 personen dan kunt u contact opnemen met onze kassa via [email protected] Lees hier meer over onze maatregelen.

Wanneer

26 november vanaf 12:30

Prijzen
Entree€ 5.00
Contact

Muziekcentrum Enschede

Noorderhagen 27

7511 EK Enschede

+31 53 4858585

Website evenement

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
7511 EK Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

282
Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer