Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Shithit 1992 1547217028 35hxb147eu t/m 6 februari
Kunst en cultuur

MAAK VAN JE SHIT EEN HIT

Mira van der Lubbe vertelt en zingt het verhaal over "de niet maakbaarheid van het leven".

20:30
15.00

In ‘Maak van je shit een hit’ vertelt en zingt Mira van der Lubbe het krachtige verhaal over "de niet maakbaarheid van het leven” en hoe je daarmee om kunt gaan. Huub van der Lubbe schreef speciaal voor dit programma de liedteksten en Eva van Manen zette ze op muziek. Een geniaal luchtige voorstelling over best wel een zwaar onderwerp.

Als Mira van der Lubbe te horen krijgt dat ze erfelijk belast is met een borstkanker-gen besluit ze van haar shit een hit maken. In plaats van in bed te blijven liggen met een deken over haar hoofd zoekt ze het podium op en kijkt de leeuw in zijn bek. Voor de ogen van het publiek in het theater is ze eerlijk over haar angsten en twijfels.

De sociale media met al hun zogenaamde openheid willen ons laten geloven dat een leven zonder tegenslag bestaat. Nee. Niets is minder waar. Iedereen heeft op zijn of haar manier het hoofd te bieden aan de grilligheid van het lot. Hoe verwerkt iemand dat dromen in duigen vallen of dat plannen ruw worden verstoord? In deze voorstelling gaat Mira op zoek hoe om te gaan met teleurstellingen. Samen met muzikant Eva van Manen speelt zij het krachtige verhaal over de wrange realiteit en hoe je je daar niet door moet laten kisten.

Op de Parade 2017 speelde Mira van der Lubbe de voorstelling drie keer per avond, met groot succes in een steeds uitverkocht tent, waar ze mensen aan het huilen en aan het lachen maakte. Dat smaakte naar meer en zij besloot de voorstelling uit te bouwen tot een avondvullend optreden.

Maak van je shit een hit is een meta-theatrale- muzikale one-woman- show, waar fictie en werkelijk nauw met elkaar verbonden zijn.

Wanneer

6 februari vanaf 20:30

Prijzen
Entree€ 15.00
Contact

De Kleine Willem

Langestraat 45

7511 HB Enschede

+31 53 4858585

Website Wilminktheater

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 De Kleine Willem
Langestraat 45
7511 HB Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer