Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Tetem Maakdagen Enschede 14 mei en nog 2 dagen
Kunst en cultuur, Kinderen

MAAKDAG FESTIVALS

Een waar makersfestijn tijdens de Maakdag festivals

Kom naar een van de Maakdag Festivals en experimenteer en ontdek allerlei nieuwe technieken en maakprocessen i...

Lees verder
Diverse locaties
Gratis

Kom naar een van de Maakdag Festivals en experimenteer en ontdek allerlei nieuwe technieken en maakprocessen in de verschillende labs in de bibliotheek of het museum bij jou in de buurt! Ga aan de slag in uitdagende maak- en ontwerpworkshops, leer programmeren, creëer je eigen film, bezoek de digitale speeltuin of ontdek hoe maaktechnieken worden gebruikt in een bedrijf.

Digitale en maaktechnologieën zijn overal om ons heen, van je smart tandenborstel tot de stappenteller op je telefoon. Ze volgen elkaar razendsnel op waardoor een maker-mindset en 21e vaardigheden onmisbaar zijn voor jong en oud.

Creëer je eigen Maak Experience: MaakLab | RobotLab | FilmLab | MediaLab | KennisLab

  1. MaakLab: ga aan de slag met uitdagende Maaktechnieken. Ontdek nieuwe technieken door bijvoorbeeld zelf bioplastic te maken, een ontwerp te creëer met een 3D pen of met een Make-It techniekpakketje een duurzaam huis of rotormobiel te maken.
  2. RobotLab: leer programmeren met robots Cubetto, mTiny, Cozmo of Ozobot. Geef de robots via verschillende programmeertechnieken opdrachten en zet ze in beweging!
  3. FilmLab: creëer je eigen film of verhaal met o.a. een 360 graden camera en stopmotion programma of stap in een virtuele wereld met een VR-bril.
  4. MediaLab: bezoek de digitale speeltuin en beleef de interactieve installaties van creatieve professionele makers. Kom spelen met de digitale kunstwerken en dompel je onder in nieuwe ervaringen.
  5. KennisLab: maak kennis met wat Twente als innovatieve Maakregio allemaal te bieden heeft. Professionals van (lokale) bedrijven of onderwijsinstellingen laten je zien en ervaren hoe maaktechnieken worden gebruikt in hun werksituatie.


Voor de Make-It techniekpakketjes en verbruiksmateriaal voor de dingen die je kan maken in het MaakLab, vragen ze een kleine vergoeding. Maar je mag hetgeen je gemaakt hebt ook mee naar huis nemen! Een ticket voor het Maakdag Festival is niet nodig, de toegang is gratis. Je kunt dus gewoon vrij naar binnen lopen!

Bekijk het complete festivalprogramma van het Maker Festival Twente via deze website.

Programma
Op 14 mei bij Bibliotheek Enschede Zuid en 21 en 28 mei bij Bibliotheek Enschede. Het is geschikt voor alle leeftijden.

Wanneer

14 mei

Ook op
zaterdag 21 mei 2022
zaterdag 28 mei 2022

Prijzen
EntreeGratis

Voor sommige materialen kan een kleine vergoeding gevraagd worden.

Locatie

Diverse locaties

Website evenement

Bekijk het programma

Route plannen

Locatiegegevens

1 Diverse locaties