Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
MaakMeeMaand Enschede t/m 31 mei
Evenement, Kinderen, Kunst en cultuur

MAAKMEEMAAND

Creëer je eigen Maak Experience tijdens de MaakMeeMaand in mei!

De MaakMeeMaand staat in het teken van het beleven en ervaren van maakcultuur & technologie. Creëer je eigen M...

Lees verder
13:30 - 17:00
2.00

De MaakMeeMaand staat in het teken van het beleven en ervaren van maakcultuur & technologie. Creëer je eigen Maak Experience in mei met activiteiten uit het @Home programma en het online programma in Tetem. En dompel je deze zomer onder in een nieuwe maakwereld tijdens de kleinschalige Maakdagen in Enschede.

Ontdek alleen of samen met vrienden, familie of collega’s de nieuwste technieken en creatieve uitvindingen: probeer te ontsnappen uit een (digitale) escaperoom, graaf zelf een rivier of maak bergen in een interactieve zandbak, doe waterproefjes, ontwerp een mobielsticker, bouw een lichtpiano of leer coderen. Het kan allemaal!

Programma MaakMeeMaand in mei - online
Niet alleen kinderen en jongeren ontdekken tijdens de MaakMeeMaand in mei vanuit huis uitdagende technieken, ook jongeren en volwassenen duiken in de digitale maakwereld. Deelnemen aan onderstaand programma is volledig online en heel eenvoudig te volgen samen met je gezin, vrienden of collega’s.

  • Digitale escaperoom ‘I want to delete it all, but not now’ (aanbevolen leeftijd 18+ | Engels): Samen met vrienden, collega’s of familie probeer je binnen 60 minuten verschillende puzzels op te lossen, waarmee je ook je eigen persoonlijke dilemma’s over online verslaving, privacy en het internet ontdekt.
  • Kidslabs workshop (6 t/m 12 jaar): ga samen met een labcoach aan de slag met uitdagende technieken in een online KidsLab maak-, bouw-, en ontwerpworkshop.
  • @Home programma (6 t/m 15 jaar): ontdek vanuit huis de nieuwste [email protected] techniek-kits of leer programmeren tijdens een van de Code-It programmeer workshops.

AR Sandbox ‘Dig your own hole’ (alle leeftijden): Graaf in een interactieve zandbak zelf je meanderende rivier, maak je eigen bergen en zie wat dat doet met het landschap. Inclusief waterproefjes waardoor je ontdekt waar Waterschap Vechtstromen allemaal voor zorgt in jouw omgeving.

Maakdagen in Enschede – fysiek zomerprogramma
Naar verwachting kunnen we er deze zomer weer op uit dus creëer je eigen Maak Experience tijdens een van de Maakdagen bij Bibliotheek Enschede (Centrum, Glanerbrug, Stadsveld, Zuid), de MuseumFabriek of het Wilminktheater. Een Maak Experience van ruim twee uur waarin je – in vaste tijdsloten - allerlei uitdagende maak- en programmeerworkshops kunt volgen. Leer bijvoorbeeld programmeren met robot Cubetto of huisrobot Homey, ga aan de slag met 3D pennen, bouw een lichtpiano of ontdek een virtuele wereld via een VR bril. Per tijdslot zijn een beperkt aantal tickets beschikbaar om de Maakdag veilig te laten plaatsvinden. Meekijken, meedóen en beleven dat is waar het tijdens de Maakdagen om draait!

Bekijk het online programma in mei en alle activiteiten tijdens de Maakdagen in Enschede via tetem.nl/maakmeemaand. Ticketprijs*: Kinderen en jongeren (t/m 18 jaar): € 2 p.p. | Volwassenen: € 3 p.p.

Doe mee en ontdek de veelzijdige maakcultuur in Enschede deze zomer!

* Alleen voor de Maakdagen heb je een ticket nodig. De ticketverkoop start op 1 juni. Deelname aan het online programma in mei is gratis (voor materiaal zoals een techniek-kits kan een kleine bijdrage gevraagd worden).

Wanneer

t/m 31 mei

Prijzen
Tot en met 18 jaar€ 2.00
Volwassenen€ 3.00
Locatie

Tetem

Stroinksbleekweg 16

7523 ZL Enschede

+31 53 2308791

Website evenement

[email protected]

Bekijk het programma

Route plannen

Locatiegegevens

1 Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede