Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Magelone en peter t/m 13 september
Kunst en cultuur

MAGELONE & PETER - PREMIÈRE

Magelone & Peter: Een bitterzoete muzikale short story over die ene vakantieliefde die je maar niet kunt vergeten. Een try-out van een jongtalentproductie.

Magelone en Peter zijn al jaren bij elkaar. Ze gaan iedere zomervakantie naar dezelfde camping, met hun knalge...

Lees verder
16:00
10.00

Magelone en Peter zijn al jaren bij elkaar. Ze gaan iedere zomervakantie naar dezelfde camping, met hun knalgele caravan.

Ze staan altijd op precies dezelfde plek, bij die ene palmboom. Peter is heel tevreden met hun voorspelbare en veilige leventje; dat is toch waar ware liefde over gaat? Maar de ingesleten sleur knaagt aan Magelone en haar irritatie groeit met de dag. Steeds weer diezelfde man, diezelfde muziek en diezelfde aardappels schillen!Ze wordt verleid door haar herinneringen aan die ene mooie vakantieliefde, jaren geleden.Dan neemt ze een besluit: dit is niet wat ze wil. Ze wil eruit. ‘Memories’ als inspiratieRegisseur Rennik-Jan Neggers zag heel wat onvergetelijke (vakantie)liefdes aan zich voorbij trekken. Hij bestudeerde een flink aantal afleveringen van het televisieprogramma ‘Memories’, dat oude geliefden weer bij elkaar brengt. Het bleek een dankbare inspiratiebron voor zijn verhaal over Magelone en Peter, die elkaar ooit op een camping in de Provence hebben ontmoet. Hun vakantieromance kreeg wel een vervolg, wat meteen de bron vormt van het sluimerende conflict dat zich openbaart nu ze voor de zoveelste keer terug zijn op ‘hun’ camping. Want wat heb je elkaar na zoveel jaren samen nog te bieden? Zonnebloemgele caravanSleetsheid schemert ook licht door in het vintage decor, dat de sfeer van de jaren 60 en 70 ademt, met een kleurentableau dat geïnspireerd is op David Hockney’s schilderij A Bigger Splash (1967). Middelpunt is de zonnebloemgele caravan, die het zonlicht van de Provence uitstraalt. De kwieke BrahmsHet verhaal is los gebaseerd op de liederencyclus Die schöne Magelonedie Brahms tussen 1861 en 1869 componeerde naar verzen van Ludwig Tieck, die weer voortkwamen uit een middeleeuwse legende. Regisseur Neggers maakte er zijn eigen verhaal van. De muziek van Brahms bleef fier overeind. Zorgvuldig bewaakt ook door Ben Weishaupt, die zelf de pianobegeleiding voor zijn rekening neemt. “Zonder een noot te veranderen hebben we onze eigen spanningsboog gemaakt, door binnen de liederen de energie net iets anders te verdelen”, verklaart Weishaupt. Het verhaal wordt voortgestuwd door de gesproken tekst, zoals Neggers uitlegt. De liederen “geven uitdrukking aan het gevoel”. Volgens Weishaupt maken ze voel- en hoorbaar wat er niet wordt gezegd. “Elk lied bevat uitersten, net als dat bij mensen het geval is. Brahms wordt vaak gezien als wollig en zwaar. Maar er is meer dan dat denkende en romantische karakter. In deze cyclus laat Brahms zich ook van zijn kwieke, impulsieve kant horen. Die wil ik graag belichten.” Praktische infoMagelone& Peter is een bitterzoete muzikale short story, met muziek uit de liederencyclusDie schöne Magelone(1869, Brahms) naar verzen van Ludwig Tieck. Tijdsduur: 55 minuten, zonder pauze. Taal: de Lieder worden gezongen in het Duits (zonder boventiteling), de gesproken teksten zijn in het Nederlands.

Wanneer

13 september vanaf 16:00

Ook op
zondag 13 september 2020 vanaf 19:00

Prijzen
Entree€ 15.00
Entree jeugd€ 10.00
Contact

De Kleine Willem

Langestraat 45

7511 HB Enschede

+31 53 4858585

Website evenement

[email protected]

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 De Kleine Willem
Langestraat 45
7511 HB Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Avond lockdown
LET OP: op dit moment geldt er een gedeeltelijke lockdown en zijn bijna alle locaties in de stad gesloten vanaf 17:00 uur.
Meer info