Favorieten
Nederlands
Sluiten
Maker Festival Twente2018 Tetem Abacus Theater 2092 1549544086 25 en 26 mei
Kunst & cultuur, Evenement

MAKER FESTIVAL TWENTE 2019

Dit jaar is het thema Metropolis.

Een festival van en voor inventiviteit, creativiteit en vindingrijkheid die ‘makers’ in de schijnwerpers zet.

Lees verder
Roombeek Cultuurpark
11:00 - 18:00
Gratis

Een festival van en voor inventiviteit, creativiteit en vindingrijkheid die ‘makers’ in de schijnwerpers zet.

Gebaseerd op de Duitse sciencefiction film van Fritz Lang in 1927. Metropolis heeft een duidelijke moraal; alleen als de elite en de arbeider samenwerken, kunnen zij een goede wereld bouwen. En de machine moet niet bepalend maar dienend zijn. Nu elk special effect kan worden gecreëerd met een machine, moet je oppassen dat het democratische gesprek, creativiteit en flexibiliteit van denken niet verloren gaan. 

Wat is de invloed van robotisering op het werkveld? Hoe kunnen we tot een goede- voor de mens gezondere- werkverdeling komen tussen mens en robot? Welke veranderende vaardigheden zijn nodig om te leren ten gevolge van de robotisering? Tijdens het Maker Festival is in Tetem de tentoonstelling Niks Virtueels van Sander Veenhof te zien en in de Museumfabriek de Tijdelijke Textieldrukkerij. 

Het Maker Festival Twente wil de schijnwerpers zetten op ‘makers’ vanwege hun creativiteit, inventiviteit en vindingrijkheid. Ze willen de makers, techneuten, ontwerpers, kunstenaars, wetenschappers en ambachtslieden ruimte bieden kennis te delen en het netwerk te vergroten. Een broed- en ontmoetingsplaats waar kennisdeling en innovatie wordt gestimuleerd. Dit doen ze aan de hand van verschillende evenementen verspreid over Twente, voor iedereen die geïnteresseerd is in techniek en creativiteit. Het festival wordt afgesloten met een 2-daagse Makersbeurs welke op zaterdag 25 en zondag 26 mei plaats zal vinden bij het Roombeek Cultuurpark in Enschede.

Wanneer

25 en 26 mei van 11:00 tot 18:00

Prijzen
  • Entree
  • Gratis
Contact

Roombeek Cultuurpark

Stroinksbleekweg 16

7523 ZL Enschede

makerfestivaltwente.nl/

Route plannen

Locatiegegevens

1 Roombeek Cultuurpark