2018 Christina Bakuchava Makerfestival Evenementen 7 2756 1554984656 25 en 26 mei
Evenement, Kunst en cultuur

MAKER FESTIVAL TWENTE: METROPOLIS

Kom naar het leukste maakfestival in Twente!

Het Maker Festival Twente is een ontmoetingsplaats voor creatief en technisch experiment. De bezoeker van het ...

Lees verder
Roombeek Cultuurpark
11:00 - 18:00
Gratis

Het Maker Festival Twente is een ontmoetingsplaats voor creatief en technisch experiment. De bezoeker van het festival ervaart door meekijken, meedoen en beleven het nut en plezier van zélf dingen bedenken en maken.

Tetem organiseert op 25 & 26 mei alweer een nieuwe editie van het Maker Festival Twente! Ze werken dit jaar met het thema ‘Metropolis’, gebaseerd op de Duitse sciencefiction film van Fritz Lang uit 1927. De film laat de disruptieve invloed van de industrialisatie op de samenleving zien en stelt thema’s aan de kaak waar we bijna een eeuw later nog steeds het antwoord op verschuldigd blijven: verstedelijking, de robotisering van arbeid en digitalisering van de democratie. Wat is de invloed van robotisering op het werkveld? Hoe kunnen we tot een goede – voor de mens gezondere – werkverdeling komen tussen mens en robot? Welke veranderende vaardigheden zijn nodig om te leren als antwoord op de robotisering? Metropolis heeft een duidelijke moraal; alleen als de elite en de arbeider samenwerken, kunnen zij een goede wereld bouwen. En de machine moet niet bepalend, maar dienend zijn.

Het Maker Festival Twente is een ontmoetingsplaats voor creatief en technisch experiment. De bezoeker van het festival ervaart door meekijken, meedoen en beleven het nut en plezier van zélf dingen bedenken en maken. Het festival vindt plaats in Roombeek Cultuurpark in Enschede, met een tweedaagse Makersbeurs, tentoonstellingen en een Outdoor programma rondom Tetem en De Museumfabriek. Zet de datum alvast in je agenda! Geïnteresseerde makers kunnen zich aanmelden via makerfestivaltwente.nl.

Wanneer

6 en 7 juni van 11:00 tot 18:00

Ook op
zaterdag 25 mei 2019 van 11:00 tot 18:00
zondag 26 mei 2019 van 11:00 tot 18:00

Prijzen
EintrittGratis
Contact

Roombeek Cultuurpark

Stroinksbleekweg 16

7523 ZL Enschede

www.makerfestival.nl

Maker Festival Foto Christina Bakuchava 18
Maker Festival Foto Christina Bakuchava 22
Maker Festival Foto Christina Bakuchava 26
Maker Festival Foto Christina Bakuchava 31
Maker Festival Foto Christina Bakuchava 41
Maker Festival Foto Christina Bakuchava 52
Mf2018 Foto Christina Bakuchava 18
The Inventors Rgboo1

Route plannen

Locatiegegevens

1 Roombeek Cultuurpark