Maker Festival Twente2018 Tetem Abacus Theater 838 1526991748 26 mei 2018 - 27 mei 2018
, Kunst & cultuur, Evenement

MAKER FESTIVAL TWENTE

Een festival van en voor inventiviteit, creativiteit en vindingrijkheid die ‘makers’ in de schijnwerpers zet.

Roombeek Cultuurpark
11:00 - 18:00
Gratis

Dit jaar is het thema Robotica & Vrolijke Frankenstein. Robotica spelen een steeds belangrijkere rol in de wereld. Er zijn veel mogelijkheden en daarom worden robots steeds meer gebruikt. Maar hoe ziet de toekomst eruit? Leer meer over de robotisering en kunstmatige intelligentie tijdens het Maker Festival Twente!

Het Maker Festival Twente zet makers en de Twentse maakindustrie in de schijnwerpers met een uitgebreid festivalprogramma voor alle leeftijden. Zo kun je robots besturen, een zoutwater auto bouwen, wearables dragen die je emoties opslaan, hand- en armprotheses maken, een levensgroot kunstwerk met slimme robots maken, monsters omtoveren tot een digitale poppenkast, 3D printen, een zon-etende robot maken en nog veel meer! 

Festival voor inventiviteit, creativiteit en vindingrijkheid

Maker Festival Twente is één van de wereldwijde festivals van en voor inventiviteit, creativiteit en vindingrijkheid, waarmee “makers” in de schijnwerpers worden gezet. Het festival is een jaarlijkse ontmoetingsplaats voor iedereen, jong en oud, die gelooft dat maken de toekomst heeft.

Makersbeurs

Tijdens de Makersbeurs komen techniek, kunst, vormgeving, ondernemers en onderwijs samen om elkaar te ontmoeten, inspireren en uit te dagen. De Makersbeurs geeft bezoekers via demonstraties en workshops inzicht in het creatieve ontwerp-, maak- en innovatieproces waarbij het vooral gaat om doen, leren en beleven.

Maker Festival Outdoor op het Roombeekplein

Tijdens MFT Outdoor is op het Roombeekplein eveneens veel te zien en te beleven. Zo is er een Drone Event in samenwerking met Saxion Hogeschool, voorstellingen van o.a. Compagniemobile, Dapper Toneel en Compagnie Daad, rondrijdende schrootauto’s van Abacus Theater en interactieve oldtimers van Exoot.

Tentoonstellingen als de rode draad

De tentoonstellingen ‘Frankenstein, ik denk dus ik ben’ in De MuseumFabriek, en ‘StickMan’ en ‘The Fragility of Life’ in Tetem vormen de rode draad van het festivalprogramma. 

Performance van StickMan door Stelarc tijdens Maker Festival Twente

Op zondag 27 mei geeft Stelarc tijdens het Maker Festival Twente, een vijf uur durende performance van StickMan waarbij de bezoekers zelf de StickMan en Stelarc kunnen besturen! StickMan, een stok-achtig exoskelet dat pneumatisch wordt aangedreven, is een programmeerbare bewegings- en geluidmachine die niet alleen met het lichaam in verbinding staat, maar ook als een interactieve installatie fungeert.

Wanneer Stelarc het exoskelet draagt, worden zijn armen en linkerbeen op 64 punten algoritmisch aangestuurd, terwijl hij zelf met zijn rechterbeen diverse richtingen kan inslaan. Op die manier kan hij de interactie aangaan met zijn eigen schaduw en de geprojecteerde video feedback. Ieder contact dat het exoskelet met Stelarc’s lichaam maakt, produceert een eigen geluidscompositie gemaakt door geluidskunstenaar Petros Vouris. 

Wanneer

zaterdag 26 mei 2018 | 11:00 - 18:00

zondag 27 mei 2018 | 11:00 - 18:00

Prijzen
  • Entree
  • Gratis
Contact

Roombeek Cultuurpark

Stroinksbleekweg 16

7523 ZL Enschede

makerfestivaltwente.nl

Route plannen

Locatiegegevens

1 Roombeek Cultuurpark