Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Markus Passion Enschede 27 maart
Muziek, Kunst en cultuur

MARKUS PASSION

Een passieconcert met componist Jacob de Haan

De meeste passies zijn geschreven voor koor, solisten en orkest, maar deze versie van de Markus Passion is gec...

Lees verder
14:30
10.00

De meeste passies zijn geschreven voor koor, solisten en orkest, maar deze versie van de Markus Passion is gecomponeerd voor een harmonieorkest met twee solisten en een verteller. De tekst uit het evangelie volgens Marcus wordt door de componist integraal gebruikt, wat deze passie uniek maakt. De gezongen delen zullen omwille van de ritmiek in het Duits worden uitgevoerd


De uitvoering wordt verzorgd door het Wilmink Project Orkest onder leiding van Jos Pijnappel, de andere hoofdrollen zijn voor een mezzo Esther Pierweijer, bariton Rob Hazenberg en Jan Riesewijk als de evangelist. Met elkaar vertolken zij een uur lang het lijdensverhaal van Christus zoals beschreven door de evangelist Markus, verteld in een eigentijdse Twentse vertaling. Door de Markus Passie in het Twents op te voeren, wordt de Twentse taal en cultuur in ere gehouden. De Markus Passie wordt een echte, nieuwe Twentse paastraditie waar iedere inwoner van Twente bij moet zijn.

Jacob de Haan
Jacob de Haan timmert al decennia aan de weg als componist en won zowel de Buma Classical Award als de Buma Blaasmuziek Award. De laatste vanwege zijn verdiensten voor de blaasmuziek. Zijn Markus Passion componeerde hij in 2016. De première was in de plaats Ottobeuren.

Wanneer

27 maart vanaf 14:30

Prijzen
Normaal tarief€ 10.00

Incl. garderobe

Locatie

Grote Kerk

Oude Markt 31

7511GB Enschede

Website evenement

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Grote Kerk
Oude Markt 31
7511GB Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245