Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Matthaus passion in Enschede 8 april
Muziek, Kunst en cultuur

MATTHÄUS PASSION

Met onder andere Consensus Vocalis en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel.

Phion en Bachtwente zetten de Bach-traditie voort in Enschede met een indrukwekkende en wonderschone compositi...

Lees verder

Phion en Bachtwente zetten de Bach-traditie voort in Enschede met een indrukwekkende en wonderschone compositie

Met de Matthäus-Passion van Bach heeft Nederland een lange traditie opgebouwd. Ook in onze regio zet menig koor deze compositie rond Pasen op het programma. Phion ondersteunt daarbij met hart en ziel. Bekend, indrukwekkend en wonderschoon, is ook deze coproductie tussen Bach Twente en het orkest in Enschede en Oldenzaal.

De passie van Bach
Passietijd is Matthäus-Passion-tijd. Ook voor veel gerenommeerde koren in onze regio is het een jaarlijkse traditie om deze meest indrukwekkende passiemuziek aller tijden op het programma te zetten. Met zijn Matthäus-Passion zette Bach, geheel in de stijl zoals dat in het Lutherse Duitsland van zijn tijd gebruikelijk was, het passieverhaal op muziek. In eenvoudig maar beklemmend recitatief wordt het lijden en sterven van Christus volgens het evangelie van Mattheus verteld. Daartussen klinken muzikale beschouwingen in de vorm van aria’s en koordelen. Maar met wat voor een schoonheid en intensiteit weet Bach dat te brengen: het bloedend hart van de moeder van Judas in Blute nur, de berouwvolle Petrus na de verloochening in Erbarme dich, en de gelovige toeschouwer, verscheurd door verdriet, maar berustend over het sterven van Jezus in Aus Liebe.

Professionele partner
Bij BachTwente (voorheen Stichting Twentse Matthäus Passion) is het orkest al sinds jaar en dag een onmisbare professionele partner om al de uitvoering van deze indrukwekkende compositie tot een succes te maken. Dat doen de musici al jaren met hart en ziel en daarmee verlenen ze opnieuw de rijke Matthäus-traditie in een extra glans.

Wanneer

8 april van 19:00 tot 20:30

Prijzen
1e rang€ 55.00
2e rang€ 45.00
3e rang en 4e rang€ 40.00
Toprang€ 60.00
Locatie

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Wenninkgaarde 40-42

7511 PH Enschede

+31 53 485 85 00

Website evenement

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede
Wenninkgaarde 40-42
7511 PH Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245