Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Meet Us square Amy van Son Enschede t/m 22 oktober

MEETUS PRESENTEERT: AMY VAN SON

In gesprek met Amy van Son, een ondernemende duizendpoot die militairen en kunstenaars met elkaar verbindt.

Kunst en defensie lijken weinig met elkaar te maken hebben, maar Amy van Son verbindt militairen met kunstenaa...

Lees verder
16:15 - 18:30
Gratis

Kunst en defensie lijken weinig met elkaar te maken hebben, maar Amy van Son verbindt militairen met kunstenaars. Tijdens de MeetUs vertelt Amy over haar projecten.

Defensie en kunst

Amy vertelt tijdens de MeetUs over haar projecten, haar drijfveren en over de verbinding die ze legt tussen militairen en kunstenaars. Kunst en defensie, twee verschillende werelden die via haar projecten heel dicht bij elkaar komen.

Op dit moment werkt ze als initiatiefnemer en projectleider voor Helmen Vol Verhalen. Dit is een kunstproject waarin 'jonge' veteranen gekoppeld worden aan kunstenaars. Het persoonlijke missieverhaal van de veteraan vormt de inspiratiebron voor een kunstwerk met verbeeldingskracht.

Eerder begeleide Amy al het project Your Song waarbij het verhaal van militairen, opgehaald door Humanistisch Raadslieden bij defensie, werd vertaald in muziek en tekst in samenwerking met verschillende artiesten.

Amy

Amy was oorspronkelijk matroos en toen zij terug aan wal vastliep ging ze humanistiek studeren. Daar leerde ze dat het vertellen van je verhaal essentieel is voor de verwerking ervan en dat kunst hierbij een belangrijke rol kan spelen. Ondertussen organiseert en begeleidt ze tal van projecten en evenementen, maakt ze podcasts, geeft ze social media coaching en doet ze aan webdesign. Amy is dus een actieve duizendpoot die zoals ze zelf zegt graag ‘dingen doet’. Ondernemendheid en verbinden, het thema voor de deze serie van de MeetUs zijn woorden die Amy op het lijf geschreven zijn.


Presenteer je werk
Creatieve professionals kunnen tijdens de MeetUs hun werk of zichzelf met een filmpje of foto's via een korte presentatie introduceren. Tijdens de inloop en de borrel heb je de gelegenheid je werk met collega's te bespreken

Stuur het beeldmateriaal in jpeg- of mp4-formaat, maximaal 2 minuten naar [email protected]

Planning
Inloop en netwerken: 16.15-16-45
Inspiratiespreker 16.45-17.4
Borrel en nagesprek: 17.45-18.30

De toegang is gratis. Boek een plekje en krijg met je (gratis) entreekaart het eerste drankje gratis.


MeetUs
De MeetUs is de maandelijkse ontmoetingsplek voor kunstenaars en creatieve professionals uit Enschede. Hier krijgt de kunstenaar voeding voor zijn beroepspraktijk. Afgelopen seizoen hebben we proefgedraaid met bijeenkomsten met elk een ander thema. Dit seizoen maken we een professionaliseringsslag en staan de thema’s verbinding en verdieping centraal. In tien inspirerende bijeenkomsten rondom gastsprekers is er ruimte voor dialoog.

MeetUs wordt georganiseerd door KunstNonStop in samenwerking met Concordia en komt mede tot stand dankzij financiële steun van gemeente Enschede.


Wanneer

22 oktober van 16:15 tot 18:30

Prijzen
EntreeGratis
Locatie

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

Website evenement

[email protected]

Bestel hier je gratis kaartje

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245