Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        Judith van der Klip Enschede
      26 januari 2023
Kunst en cultuur, Muziek

ALS JIJ KON SPREKEN: MEMOIRES VAN EEN VIOOL

Voorstelling van Judith van der Klip.

Wat heb je te vertellen als je ruim 200 jaar oud bent? Professioneel violiste Judith van der Klip neemt je in ...

Lees verder

Wat heb je te vertellen als je ruim 200 jaar oud bent? Professioneel violiste Judith van der Klip neemt je in haar voorstelling mee op een muzikale reis van 1800 tot nu, geïnspireerd door de geschiedenis van haar prachtige oud-Hollandse viool. Ze wordt hierbij vergezeld door een pianist, bandoneonist en strijkkwartet. De voorstelling zal worden ondersteund door prachtige visuals en de stem van de viool zal worden vertolkt door Eric Corton.

De viool die Judith in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds blijkt van een bijzondere oud-Hollandse bouwer te zijn en heeft een interessante geschiedenis. Een soortgelijke viool ligt bijvoorbeeld in het Rijksmuseum. ‘De Nederlandse vioolbouw uit het verleden doet niet onder voor de beroemde Italiaanse maar er is nog weinig over bekend’, zegt Hubert de Launay. Hubert is kenner en onderzoeker van de Nederlandse vioolbouw en gespecialiseerd in de restauratie van bijzondere instrumenten. Als inspiratiebron voor de voorstelling doorzoekt Judith met Hubert de archieven om te achterhalen wat haar viool heeft meegemaakt.

Zo ontstaat een reis door de tijd vergezeld door prachtige en veelzijdige vioolmuziek. Startend bij de plek waar de boom voor het hout van de viool moet hebben gestaan langs het 18e eeuwse Amsterdam, het (klassieke) Haagse Hof, via zwoele Argentijnse Tango naar eigentijdse muziek en plekken op Nederlandse en internationale pop en dance podia.

Wanneer

do 26 jan. 2023 t/m do 26 jan. 2023 26 januari 2023 vanaf 20:30

Prijzen
Entree€ 15.00
Locatie

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

Website evenement

[email protected]

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245