Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Mijn zwevend hart 2942 1557925034 35hxhpn65w t/m 24 februari
Kunst en cultuur, Muziek

MIJN ZWERVEND HART

Nadja neemt het publiek samen met pianist Leo Bouwmeester mee op de wereldreis die haar Joodse voorouders maakten, op de vlucht voor Stalin.

Een muzikale wereldreis met Nadja Filtzer & Leo Bouwmeester.

Lees verder

Een muzikale wereldreis met Nadja Filtzer & Leo Bouwmeester.

In Mijn zwervend hart neemt Nadja het publiek mee op de wereldreis die haar Joodse voorouders maakten, van Oekraïne, via Parijs, Le Havre en New York naar Mexico – op de vlucht voor de progroms van Stalin. Nergens geaccepteerd trokken ze steeds weer verder, op zoek naar een plek om te (over)leven.

Eigen composities en teksten worden afgewisseld met Jiddische Klezmer, Amerikaanse Jazz, en Russische & Latijns Amerikaanse volksmuziek. Projectie van schilderijen van haar vader, kunstenaar Luis Filcer, foto’s van haar opa, fotograaf Dirk de Herder en filmbeelden van haar zus Irina maken het verhaal compleet.

Nadja brengt haar kleurrijke familiegeschiedenis tot leven in gespeelde en gezongen scenes. Ze kruipt in de huid van haar opa, gaat te rade bij haar oma, ervaart hoe het was om op de vlucht te zijn, steeds weer weggestuurd te worden en hoe moeilijk het is om ergens te aarden.

Het volgen van haar familiegeschiedenis brengt haar naar het heden, waarin vluchtelingen nog steeds weggestuurd worden. Zo is Mijn zwervend hart niet alleen een autobiografische ontdekkingsreis, maar ook een universele geschiedenis die zich steeds herhaalt.

Met zelfrelativering en humor laat Nadja zien hoe ze zich weet te bevrijden van familiepatronen en trauma's en hoe ze droomt over een betere wereld, waarin mensen nooit meer hoeven te vluchten.

Nadja Filtzer oogstte veel succes met de tournee’s van Vive Piaf! en werd in de pers de Piaf van de 21e eeuw” genoemd.

Wanneer

24 februari vanaf 12:30

Prijzen
Entree€ 10.00
Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

www.concordia.nl

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245