Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Moeder mag niet dood 2702 1554732043 35hxfxy3hq t/m 9 november
Kunst en cultuur

MOEDER MAG NIET DOOD

Een trilogie over de rijke, geheimzinnige en vaak gesloten structuren van het gezin.

​Moeder mag niet dood is het eerste deel van het drieluik Moeder, Vader en Kinderen. Dit drieluik wordt gemaak...

Lees verder
20:30
16.00

​Moeder mag niet dood is het eerste deel van het drieluik Moeder, Vader en Kinderen. Dit drieluik wordt gemaakt met steeds verschillende artistieke en maatschappelijke partners.

Voor Moeder werd samengewerkt met documentairemaker Maasja Ooms en Gouden Dans. Deel 2 Niet de vaders van Ravi Parker wordt in 2020 gemaakt met acteur Eelco Smits en een homoseksueel mannenkoor. In deel 3 komen kinderen aan het woord en wordt gemaakt in samenwerking met een jeugdtheatergezelschap, een kinderrechter en lokale gerechtshoven.

Moeder Jopie heeft zich voorgenomen om niet dood te gaan. Dochter Minou heeft beloofd haar daarbij te helpen. Ze is alleen vergeten wanneer.

Moeder danst en leert ons de rituelen van haar levensdrift. Dochter gaat ondertussen op zoek naar het punt waarop de beladen belofte ooit is gedaan. Wat zijn de consequenties van moeders ongebreidelde levenslust voor de overtuigingen van de dochter?

In een unieke mix van cabaret-theater-documentaire onderzoekt Minou de blauwdruk van haar leven, terwijl moeder Jopie met uiterste precisie en volle overgave haar levensverlengende zang- & dansrituelen deelt. Daarmee is het proces van de voorstelling in zichzelf misschien wel de ultieme methode om moeder zo lang mogelijk in leven te houden. Vrolijk zwierend richting eeuwigheid geven moeder en dochter een energiek beeld van een omgekeerde euthanasie. Als broodnodig tegengeluid bij het maatschappelijke debat over ouderen dat altijd gericht is op aftakeling, ontbrekende zorg en het georganiseerde levenseinde.

Een ontroerende en optimistische voorstelling voor iedereen met onbeteugelde levensdrift of met gebrek daaraan. Met filmbeelden van documentairemaker Maasja Ooms (winnaar IDFA Publieksprijs 2017) en dans door ouderen van Gouden Dans.

Wanneer

9 november vanaf 20:30

Prijzen
Entree€ 16.00
Contact

De Kleine Willem

Langestraat 45

7511 HB Enschede

+31 53 4858585

www.wilminktheater.nl

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 De Kleine Willem
Langestraat 45
7511 HB Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden