Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        Keiken Tetem Morphogenic Angels and Pink Moonrock Cries 12
      t/m 20 november
Kunst en cultuur

MORPHOGENIC ANGELS AND PINK MOONROCK CRIES

In deze interactieve tentoonstelling onderzoekt Keiken verschillende versies van de metaverse en onze aanwezigheid daarin.

Kunstenaarscollectief Keiken onderzoekt hoe we in een wereld waar digitale en fysieke ervaringen in elkaar ove...

Lees verder
13:30 - 17:00
Gratis

Kunstenaarscollectief Keiken onderzoekt hoe we in een wereld waar digitale en fysieke ervaringen in elkaar overlopen nieuwe bewustzijnsniveaus en samenlevingsvormen kunnen creëren. Ze nemen het publiek mee in de perspectieven en realiteit van een uitgestrekt metaverse.

Keiken is een samenwerkingspraktijk van Tanya Cruz, Hana Omori en Isabel Ramos. Keiken betekent ‘ervaring’ in het Japans. Het creëren van nieuwe ervaringen is dan ook de kern van de praktijk van Keiken. Met behulp van Extended Reality (XR), films, games en blockchain verbeelden de kunstenaars een metaverse waarin meerdere identiteiten, perspectieven en realiteiten bestaan. In deze wereld zijn tijd en ruimte vloeibaar en is transformatie mogelijk door het samenvoegen van ons biologische en digitale lichaam.

De poëtische film verkent de geboorte van het bewustzijn, de vroege kindertijd en de mogelijkheden van meerdere bewustzijnen in de metaverse. De Virtual Reality installatie stelt deelnemers in staat om te transformeren tot een digitale avatar om zo verschillende gedaantes van zichzelf te ontdekken. Deze full body avatar schept ruimte voor kwetsbaarheid, kracht, speelsheid en transformatie. De draagbare buik maakt de ultrasone geluiden van dieren die met elkaar communiceren beleefbaar en activeert empathie. ‘Morphogenic Angels and Pink Moonrock Cries’ nodigt uit om anders te kijken naar de manier waarop we met elkaar samenleven in een wereld waarin het fysieke en virtuele steeds meer in elkaar opgaan.

Wanneer

do 23 jun. 2022 t/m zo 20 nov. 2022 t/m 20 november van 13:30 tot 17:00

Prijzen
EntreeGratis
Locatie

Tetem

Stroinksbleekweg 16

7523 ZL Enschede

+31 53 2308791

Website evenement

[email protected]

Meer informatie?

Route plannen

Locatiegegevens

1 Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede