Multiculinair Festival Happie Enschede 3235 1561030895 29 en 30 juni
Evenement, Gastronomie

MULTICULINAIR FESTIVAL HAPPIE

Een festival met keukens vanuit de hele wereld, live muziek en ander vermaak!

Tijdens Festival Happie kun je je tegoed doen aan heerlijke gerechten vanuit alle windstreken: vlammend Mexica...

Lees verder
Brouwerijstraat 1
11:00 - 21:00
Gratis

Tijdens Festival Happie kun je je tegoed doen aan heerlijke gerechten vanuit alle windstreken: vlammend Mexicaans streetfood, authentieke Indiase gerechten, overheerlijke Turkse barbecuegerechten en spannende Afrikaanse specialiteiten, om er een paar te noemen.

Op 29 en 30 juni vindt de eerste editie plaats van het Multiculinair Festival Happie, een multicultureel festival met keukens van over de hele wereld. Het festival is de opvolger van de populaire Multiculturele Markt, dat jarenlang in het centrum van Enschede heeft plaatsgevonden.

Er verschijnen ongeveer 30 foodtrucks en eettentjes uit evenzoveel verschillende landen. Naast alle mogelijkheden om te eten, is natuurlijk ook aan drinken gedacht. Zo zijn er naast de centrale biertent twee koffiecorners, een wijnbar en een smoothie-cocktailtruck. Ook kun je genieten van live muziek afgewisseld met dansoptredens. En er is nog veel meer te beleven, waaronder een pop-up escaperoom, gratis stoelmassages en een kidscorner, waar de kleintjes zich prima kunnen vermaken. 

Het festival vindt plaats op het gazon aan de Moutlaan, naast het oude kantoor van de Brouwerij, achter de parkeergarage bij winkelcentrum Roombeek. De toegang is gratis en het eten en drinken is vriendelijk geprijsd. De openingstijden zijn zaterdag 29 juni van 11:00 uur tot 23:30 uur en zondag 30 juni van 11:00 uur tot 21:00 uur. De opening van het festival wordt verzorgd door wethouder Jeroen Diepemaat, op zaterdag om 12:00 uur. Voor meer informatie ga naar de website van Happie Festival of check de Facebookpagina.

De volgende foodtrucks komen op het festival:
Las Hapas, Mattie's Grill, Travel-chef, Soep met Ballen, Bully's Bratwurst, Spice King India, Edina Bavic, De Bolhaar Wijnen & Dranken, SpaanSe CHurroS, Dinkeltruuk, De Kokkerette, Robert Jimenez en Frits van den Esschert, Big Sister's Kitchen, Mezze, Imli, MAMS on Wheels, Mister Portugal, De Branderie, Evento Perfetto. 

Wanneer

t/m 30 juni van 11:00 tot 21:00

Ook op
zaterdag 29 juni 2019 van 11:00 tot 23:30
zondag 30 juni 2019 van 11:00 tot 21:00

Prijzen
  • Entree
  • Gratis
Contact

Brouwerijstraat 1

www.happiefestival.nl

Route plannen

Locatiegegevens

1 Brouwerijstraat 1