Favorieten
Nederlands
Sluiten
2018 Roy Te Lintelo Muziek In De Straten Evenementen 37 2549 1553862947 30 mei t/m 16 juni
Kunst & cultuur, Muziek

MUZIEK IN DE STRATEN

De binnenstad van Enschede wordt omgetoverd tot een muzikale wereld! Overal is muziek en kunst te bewonderen.

Tijdens Muziek in de Straten voel je de muzikale vibe in de binnenstad van Enschede door de muzikale aankledin...

Lees verder
Binnenstad
Gratis

Tijdens Muziek in de Straten voel je de muzikale vibe in de binnenstad van Enschede door de muzikale aankleding, live muziek, culturele acts en prachtige kunst.

In 2019 zijn er tijdens Muziek in de Straten diverse bekende festivals in de binnenstad. Zo heeft Culturele Zondag op 2 juni het thema Kleurrijk. In Enschede wonen, werken en studeren namelijk mensen met 160 verschillende nationaliteiten. Het wordt een kleurrijke dag, want kunst en cultuur van een groot aantal van deze nationaliteiten komt tot leven.

Ook de Week van de Amateurkunst (WAK) kan natuurlijk niet ontbreken tijdens dit spektakel. Tijdens de WAK toont Enschede haar talenten. Het is namelijk voor iedereen in Enschede die in zijn vrije tijd actief met kunst (muziek, dans, theater, zang, tekenen, schilderen, fotografie, film, etc.) bezig is én voor iedereen die daarvan wil genieten! Met als hoogtepunt de Big Wak Night waarbij de binnenstad wordt omgetoverd tot één groot podium.

Ben je gitaarliefhebber? Dan is het Twents Gitaarfestival speciaal voor jou. Er zijn diverse optredens tijdens het festival, waaronder van Arthur Adem ten Cate, Mart Hillen, Gypsy Project, Walter Broes & The Mercenaries en Duo Adentro. Daarnaast zijn er tal van activiteiten zoals een festival ensembledag voor beginnende tot gevorderde gitaristen en zijn er workshops en is er het buitenpodium op de Oude Markt op Hemelvaartsdag. 

Om het muzikale en culturele programma helemaal compleet te maken is straattheaterfestival Kunsten op Straat weer in Enschede! Unieke acts laten je genieten van muziek, theater en show. Zo neemt Tres Loco’s je bijvoorbeeld middels vrolijke en meeslepende liedjes mee door hun show vol muziek, humor en interactie. Duo Hoog Bezoek zet de binnenstad van Enschede helemaal op stelten. Op stelten van 2,5 meter hoog brengen zij een interactief, humoristisch en uiterst muzikaal programma.

Kijk voor het volledige programma en alle speellocaties op www.muziekindestraten.nl  

Wanneer

30 mei t/m 16 juni

Prijzen
  • Entree
  • Gratis
Contact

Binnenstad

Oude Markt

7511GA Enschede

Route plannen

Locatiegegevens

1 Binnenstad

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 20a
7511 EN Enschede

214