Muziek Poezie Film 2933 1557923953 1 februari
Kunst & cultuur, Muziek

MUZIEK, POËZIE & FILM

Drie ingrediënten voor een bijzonder themaprogramma.

Het Valerius Ensemble, Stichting Literaire Manifestaties Enschede (SLME) en Concordia brengen een gezamenlijk ...

Lees verder

Het Valerius Ensemble, Stichting Literaire Manifestaties Enschede (SLME) en Concordia brengen een gezamenlijk programma onder één en dezelfde noemer. Taal, muziek en een film passend bij het thema zijn de ingrediënten van deze bijzondere middag: toekomst.

Poëzie & Toekomst

Poëzie, Muziek en Film een orginele invulling bij het thema van de poëzieweek 2020. Ieder jaar kent deze week een ander thema, dit jaar is dat 'de toekomst is nu'. De dichters Jos Eertink, Hettie Franen en Stefanie van Tuinen zullen ieder op geheel eigen wijze hieraan invulling geven. Bovendien zullen zij een gedicht voordragen dat door hen speciaal voor deze gelegenheid is geschreven.

Muziek & Toekomst

Het Valerius Ensemble speelt het strijkkwartet in F, opus 50 no.5 van Joseph Haydn bijgenaamd 'De Droom', en werk van Philip Glass. Klassieke muziek zeer passend bij het thema van de Poëzieweek 2020.

Film & Toekomst

Concordia biedt in dit rijke programma de film bij het thema: Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004), van regisseur Charlie Kaufman. Een ontroerend liefdesverhaal met een grillig verloop. Twee ex-verliefden wissen de herinneringen van elkaar. Maar als je de slechte herinneringen uitwist, verdwijnen ook de goede. Een begin van een krankzinnige rit door het brein van de gewone mensen die toevallig verliefd werden op elkaar.

Deze middag maakt deel uit van de landelijke Poëzieweek. In dezelfde week gaat Enschede-stadsdichter Jos Eertink in gesprek met gasten over poëzie. Deze poëzie-avond op 5 februari is gratis toegankelijk!

Wanneer

1 februari vanaf 14:30

Prijzen
  • Entree
  • € 15.00
Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

www.concordia.nl

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 20a
7511 EN Enschede

117