Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Nationaaltheaterweekend 1812 1542873813 35ht6d9e8v t/m 27 januari
Kunst en cultuur

NATIONAAL THEATERWEEKEND

Voor slechts een tientje naar een voorstelling!

Van 25 t/m 27 januari 2019 vindt weer het Nationaal Theaterweekend plaats. Nederland viert theater met verrass...

Lees verder

Van 25 t/m 27 januari 2019 vindt weer het Nationaal Theaterweekend plaats. Nederland viert theater met verrassende voorstellingen én vele gratis activiteiten, in meer dan 70 theaters in Nederland. Ook neemt Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede hier aan deel. Voor slechts € 10 kan het publiek een kaartje kopen met keuze uit vijf voorstellingen en concerten.

Programma Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede tijdens het Nationaal Theaterweekend:

Vr 25 jan

Motel Westcoast - Back to the roots

Motel Westcoast – wie kent dit bijzondere muziekgezelschap inmiddels niet?- brengt al tien jaar hét theaterconcert met de meest populaire Amerikaanse ‘Westcoast’-nummers aller tijden. In deze zevende editie gaan de topvocalisten: Syb van der Ploeg, Edward Reekers, Brenda Bee én Julian Thomas samen met hun vijfkoppige band met o.a. Hubert Heeringa, extra aandacht geven aan de grondleggers van de Westcoast sound. Met nummers van o.a. legendarische groepen als Eagles, The Beach Boys, The Byrds, Crosby, Stills & Nash, The Doobie Brothers, Fleetwood Mac, CCR, Joni Mitchell, Steely Dan en Kenny Loggins, maar óók van groepen en artiesten die door hen zijn beïnvloed. Oftewel Motel Westcoast gaat Back to the roots!

Muziekcentrum Wilmersbergzaal 20.00 uur

Za 26 jan

Jeroen Zijlstra & Tjitske Jansen - Nieuws van twee kanten

Nieuws van twee kanten is een literaire muzikale avond waarop de poëtische teksten van Tjitske Jansen en de jazzy kleinkunstliederen van Jeroen Zijlstra samenkomen. Swingend, rauw en teder. Een reis door het leven. Het leven van Zijlstra en Jansen zelf, én van dat van hun publiek. Ouders, broers en zussen, juffen, meesters, vrienden, therapeuten, geliefden, exen, collega’s. Zij die onze levens hebben gered of ons juist bijna de das om deden. Of allebei. En niet te vergeten de dorpen en de steden, de havens en schepen. Waar we thuis of niet thuis zijn.

Muziekcentrum Arke Zaal 20.00 uur

Jörgen Raymann, Bert Heerink e.a. - Wubbo’s last words: Save the Earth

Met Jörgen Raymann beleven we de schoonheid van de aarde door de ogen van astronaut Wubbo Ockels. Vol humor en hits van Michael Jackson en David Bowie, met de geweldige zang van Bert Heerink en elfkoppige liveband. Boordevol unieke beelden en indrukwekkende effecten. Laten we de planeet een stukje mooier maken!

Een show vol humor, een enorm videodecor en een geweldige band. Het leven en de dromen van een van Nederlands meest inspirerende persoonlijkheden. Beleef de Space Shuttle lancering en unieke beelden uit Wubbo Ockels’ camera, geschoten uit de Challenger. Hier ontstond zijn passie om de aarde ‘te redden’. Hoe? Door uitvindingen, vooruitstrevende ideeën en ontzettend veel energie. Het tijdperk dat de weg voor Elon Musk en Andre Kuipers heeft gebaand. Een show die alle generaties aanspreekt met humor, indrukwekkende beelden en nieuwe meeslepende muzikale spektakelstukken.

Jörgen Raymann: “Ik speel met trots en plezier in deze fantastische show. Ik vind het goed gemaakt, met passie, geweldige uitgangspunten en slimme vondsten op het podium. Het gaat over een van de grootste helden die Nederland gekend heeft. Daar loop ik voor warm en ik verwacht dat het publiek dat ook in groten getale zal doen.”

Muziekcentrum Wilmersbergzaal 20.00 uur

Sjors van der Panne - Theatertour 2018-2019

Het is zijn stem en zijn voorkomen, zijn passie voor tekst en muziek en de manier waarop hij daarmee de tijd stil en de wereld naar zijn hand zet. Wie bij een concert van Sjors van der Panne is geweest, zal dat niet snel vergeten. Tijdens deze avond wisselt Sjors zijn eigen werk af met pareltjes van zijn helden, waarbij werk van Lennaert Nijgh zijn speciale aandacht krijgt onder begeleiding van een 4-koppige band.

De Kleine Willem 20.30 uur

Zo 27 jan

Maartje & Kine - Vibrato!

In hun derde show ‘Vibrato!’ willen Maartje & Kine weten waarom de wereld zo heftig vibreert, hoe liefde zo snel kan omslaan in haat, en vertrouwen in angst. Met één been in de actualiteit en het andere in de klassieke muziek buigen ze zich over de waan van de dag: opmerkelijke gedachtes en eigenzinnige observaties omgezet naar verfrissende muzikale comedy. Deze muzikale tsunami vliegt moeiteloos van accordeon naar viool, piano naar banjo en van zingende zaag naar basbalalaika. Twee positief geladen elektrische deeltjes die u gegarandeerd vrolijk De Kleine Willem doen verlaten.

De Kleine Willem 14.30 uur

Nationaal Theaterweekend

De derde editie van het Nationaal Theaterweekend in 2018 heeft meer dan 135.000 mensen naar het theater getrokken. Een stijging ten opzichte van de vorige twee edities met respectievelijk 100.000 en 125.000 bezoekers. De afgelopen dagen waren in ruim 70 theaters door het hele land meer dan 100 voorstellingen geheel uitverkocht! Albert Verlinde (Nationaal Theaterfonds): ‘We zijn trots! Het is bijzonder te zien dat niet alleen de reguliere theaterbezoekers dit weekend naar hun theater kwamen maar zeker ook mensen die bijna nooit naar het theater gaan nu toch een kijkje kwamen nemen bij een voorstelling, een workshop of een andere activiteit. Dit is precies wat we wilden bereiken met dit theaterweekend en ik hoop dat deze derde editie de nieuwe traditie nog sterker maakt!’Myra Groenink (Prins Bernard Cultuurfonds): ‘Deze groei toont aan dat het initiatief door het publiek wordt toegejuicht Het is een prachtig moment om de podiumkunsten in de schijnwerpers te zetten.’

In 2019 zal de vierde editie van het Nationaal Theaterweekend plaatsvinden van 25 t/m 27 januari. Het Nationaal Theaterweekend is een initiatief van de BankGiroLoterij, het Prins Bernard Cultuurfonds en het Nationaal Theaterfonds.

Wanneer

t/m 27 januari

Prijzen
Entree€ 10.00
Contact

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Wenninkgaarde 40-42

7511 PH Enschede

+31 53 485 85 00

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede
Wenninkgaarde 40-42
7511 PH Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

310
Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer