Favorieten
Nederlands
Sluiten
Museumweek Nationale 2438 1552472792 8 t/m 14 april
Kunst & cultuur

NATIONALE MUSEUMWEEK

Ontdek de musea van Enschede tijdens de Nationale Museumweek!

De wereld verandert razendsnel. Daarom zijn musea misschien wel belangrijker dan ooit. Het zijn onze plekken v...

Lees verder
Enschede en omgeving

De wereld verandert razendsnel. Daarom zijn musea misschien wel belangrijker dan ooit. Het zijn onze plekken van bezinning en herkenning. Van verwondering, verbazing en ontroering. Musea verbinden ons met het verleden, met het nu. Met het grote verhaal over wie we werkelijk zijn.

De Nationale Museumweek is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij ruim 400 musea in het hele land, hun collecties op een niet te missen wijze in de schijnwerpers zetten. En zodoende ambassadeurs, fans én nieuw publiek uitnodigen om zich te laten verrassen, inspireren of confronteren met een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is: ons échte goud. Musea zullen tijdens deze week op geheel eigen wijze aansluiten bij het overkoepelende thema ‘Ontdek samen ons échte goud, dichterbij dan je denkt!’ Het beoogde resultaat is een sterkere binding van alle inwoners van ons land met de collectie Nederland.

Rijksmuseum Twenthe
Op 9 t/m 14 april is er een gratis instaprondleiding bij het Rijksmuseum Twenthe. Op dinsdag t/m vrijdag vindt deze plaats om 14:00 en in het weekend om 13:00 en 15:00. Tijdens deze instaprondleidingen vertellen de museumgidsen alles over de spraakmakende tentoonstelling De Naakte Waarheid. Een tentoonstelling over zes eeuwen geschiedenis van de Europese cultuur in 111 kunstwerken. Wie we zijn en hoe we zijn geworden. Inschrijven voor de rondleidingen kan op de dag zelf aan de museumbalie. 

Wanneer

8 t/m 14 april

Contact

Enschede en omgeving

www.nationalemuseumweek.nl

Route plannen

Locatiegegevens

1 Enschede en omgeving