Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Natuurlijk Theater van het Landschap Enschede 7 juli en nog 4 dagen
Kunst en cultuur, Actief

NATUURLIJK, THEATER VAN HET LANDSCHAP

Wandelend in de natuur van voorstelling naar voorstelling

Landschap Overijssel bestaat 90 jaar! Om dit te vieren organiseren ze samen met het Wilminktheater een unieke ...

Lees verder
20:00
10.00

Landschap Overijssel bestaat 90 jaar! Om dit te vieren organiseren ze samen met het Wilminktheater een unieke theatervoorstelling in de natuur.

Deze bijzondere locatievoorstelling voor de hele familie is een onvergetelijke belevenis op Hof Espelo in Enschede en het Reestdal in Balkburg. Deze samenwerking tussen het Wilminktheater, Muziekcentrum Enschede en Het Reestdal in Balkburg is tot stand gekomen door het negentig jarig bestaan van het landschap. Er worden drie korte voorstellingen met veel muziek gespeeld op verschillende locaties in het bos, De Juffer van Echten, De Wind in de Wilgen en Bijzonder doodgewoon. Bezoekers wandelen van de ene naar de andere voorstelling, terwijl je kunt genieten van de natuur om je heen. Jong en oud zijn welkom, je loopt maximaal drie kilometer.

De Juffer van Echten

Een sprookjesachtig verhaal voor jong en oud. Volgens schrijver, acteur en regisseur Luuk Haaze is het leuk en spannend voor kinderen met humor en een onderliggende boodschap voor de ouders. Luuk ging opzoek naar verhalen uit de regio, waar hij zijn eenakter vond. Het verhaal gaat over een rijke vrouw die met een arme jongeman gaat trouwen. De moeder van de vrouw vindt het geen goed idee. Het is een verhaal over machtsrelaties. In het stuk gaat het niet over mensen, maar over bijen.

De Wind in de Wilgen

Bruun Kuijt heeft zich laten inspireren door een gelijknamig kinderboek. Het is een sprookje over een mol, rat en een pad. Er zit ook ontroering in, hoe kan de mol de wereld ervaren? Op de achtergrond gaat het natuurlijk ook over de natuur. Er wordt laten zien hoe mooi die is en hoe snel je die kunt verknallen.

Bijzonder doodgewoon

De hoofdpersoon in de voorstelling van Els Damen is Jaap. Tijdens de voorstelling volg je Jaap van zijn jeugd tot in het eind van zijn volwassenheid. Hij verliest zijn dromen maar vindt er ook een aantal weer terug.

Volgens Michael Sijbom, directeur van Landschap Overijssel, is de combi van natuur en theater heel logisch. β€˜β€™De natuur is het beste podium voor theater. We willen de pracht van de natuur laten zien en de voorstelling gaat ook over de wonderen van de natuur. We willen de mensen bewust maken in wat voor bijzondere omgeving ze zijn.’’

Natuurlijk wordt meerdere keren gespeeld op twee prachtige natuurgebieden, voor elk verkocht kaartje plant Landschap Overijssel een boom. En wie het wil: kan zijn of haar boom in het najaar zelf planten!

Er zijn voorstellingen om 15:00, 15:30, 19:00, 19:30 of 20:00 uur.

De adviesleeftijd voor kinderen is 5-plus. De route is niet toegankelijk voor rolstoelen. Je loopt maximaal 3 kilometer.

Wanneer

do 7 jul. 2022 t/m zo 10 jul. 2022 t/m 10 juli vanaf 20:00

Ook op
donderdag 7 juli 2022 vanaf 20:00
vrijdag 8 juli 2022 vanaf 20:00
zaterdag 9 juli 2022 vanaf 19:00
zondag 10 juli 2022 vanaf 19:30

Prijzen
Normale ticketprijs€ 17.50
Kinderen tot 12 jaar€ 10.00
Locatie

Hof Espelo

Weerseloseweg 259

7522 PS Enschede

Website evenement

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Hof Espelo
Weerseloseweg 259
7522 PS Enschede