Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Nbe 1458 1538385704 35ht4d8evm
, Muziek

DESERT BLUES - NBE

NBE samen met West-Afrikaanse muzikanten op tournee

Het Nederlandse Blazers Ensemble (NBE) tourt samen met West-Afrikaanse muzikanten in oktober langs tien Nederl...

Lees verder

Het Nederlandse Blazers Ensemble (NBE) tourt samen met West-Afrikaanse muzikanten in oktober langs tien Nederlandse theaters met 'Desert Blues': een programma dat begin 2018, tijdens een muzikale trektocht van de blazers door Benin is ontstaan.

In een ander land samen muziek maken met lokale helden, onbekend en bekend en van alle leeftijden, is een werkwijze waar het NBE uniek in is. De muzikanten leren van elkaar, ze inspireren elkaar en dit gezamenlijk gedeelde speelplezier nemen ze mee terug om hier op de Nederlandse podia met de muzikanten uit Benin voorstellingen te geven.

Door de muziek van het NBE en de gastartiesten, ondersteund door filmprojecties van sensationele plekken in Benin, maakt het publiek een dag mee van zonsopgang tot zonsondergang in dit land en wordt het ondergedompeld in de kleurrijke, Beninese muziek. De wereldberoemde Gangbé Brassband , die voor het eerst naar Nederland komt, zal met het NBE op het podium staan. Desert Blues wordt een vurig spektakel uit dit land van kleurrijke dansers, gepassioneerde zangers, en virtuoze percussionisten. De Beninese helden worden afgewisseld met muziek van de Zuid-Afrikaanse componist Kevin Volans.

De voorstelling is een vervolg op eerdere programma’s met gastmuzikanten uit Georgië en Cuba, dit keer in samenwerking met The Hunger Project, een internationale organisatie ter bestrijding van honger wereldwijd.

Kijk op de website voor kaarten.

Wanneer

Prijzen
Entree normaal tarief€ 29.00
Entree jeugd/jongeren€ 17.50
Contact

Muziekcentrum Enschede

Noorderhagen 27

7511 EK Enschede

+31 53 4858585

Website Wilminktheater

Route plannen

Locatiegegevens

1 Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
7511 EK Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245