Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Never waste a good crisis t/m 9 september
Kunst en cultuur

NEVER WASTE A GOOD CRISIS

Wat doe jij tijdens en na een crisis? Wibo Koster, oud-stadsdichter van Deventer, schijnt hier zijn eigen licht op, met een gezelschap van muzikanten, dichters en singer-songwriters.

Jonge theatermakers laten in een voorstelling hún visie zien op het motto ‘Never waste a good crisis’, oftewel...

Lees verder

Jonge theatermakers laten in een voorstelling hún visie zien op het motto ‘Never waste a good crisis’, oftewel: wat moet Twente doen om sterker uit de coronaperiode te komen? Een van de geselecteerde makers is oud-stadsdichter Wibo Kosters met zijn gezelschap Wegenkaart.

Wegenkaart is een illuster gezelschap van muzikanten en kunstenaars ontstaan bij het afscheid van Wibo Kosters als stadsdichter van Deventer. Ter afsluiting van zijn ambtsperiode koos hij niet voor een traditionele bundel, maar voor een elpee met stads- en andere gedichten op muziek. Zoals Wibo in zijn poëzie ook zijn eigen positie als inwoner onderzocht, werd het album een onderzoek naar hoe die poëzie nieuwe verbindingen aan kon gaan in taal en muziek, Het prachtige resultaat, de elpee en de afsluitende show met alle muzikanten, smaakte naar meer.

Zo ontstond het collectief Wegenkaart. Een gezelschap muzikanten, dichters en singer-songwriters met Wibo als frontman, spelend in wisselende samenstelling met sterk uiteenlopende muziekstijlen. Melancholieke accordeonklanken, harmonieuze pianobegeleiding, rustige en dan weer opzwepende elektrische gitaar, drumcomputer en mondharmonica met als verbindend element de teksten van Wibo die zijn stem ook op zeer uiteenlopende manieren inzet. Declamerend, zingend, rap-achtig, zing-zeggend, soms ook sterk variërend binnen één nummer.

Wegenkaart speelde al op festivals als de Dag van de IJssel, het Tuinfeest en Kelderfest.

Wanneer

9 september vanaf 20:30

Entree€ 10.00
Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

Never waste a good crisis

[email protected]

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245
Avond lockdown
LET OP: op dit moment geldt er een gedeeltelijke lockdown en zijn bijna alle locaties in de stad gesloten vanaf 17:00 uur.
Meer info