Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Next generation 29 april en 17 juni en nog 2 dagen
Evenement, Muziek

NEXT GENERATION

In doors meets Concordia.

Een avond uit in de stad, en wil je iets nieuws uitproberen? Kom dan naar een van de concerten van IN DOORS me...

Lees verder
Gesloten
9.50

Een avond uit in de stad, en wil je iets nieuws uitproberen? Kom dan naar een van de concerten van IN DOORS meets Concordia waar de Next Generation een spannend programma speelt.

CONCERTEN

29 april 2021

“VAN EIGEN BODEM”

Vijf musici van Twentse bodem: Charlotte Basalo Vaquez (viool), Martine Velthuis (viool), Lotte Grotholt (altviool), Simon Velthuis (cello) en Rebecca Fransen (contrabas). Zoals de titel al aangeeft komen alle vijf de musici uit Twente. Momenteel nog studerend of net afgestudeerd maken zij deel uit van een nieuwe generatie musici. Op het programma staat: het bekendste werk van Mozart “Ein kleine Nachtmusik”, maar ook de filmmuziek van Lord of the Rings.

17 juni:

JAZZ NEXT?

Op het programma de volgende generatie JAZZ musici, talent uit Nederland, eigen gespeelde nummers en nog veel meer:

LOUW featuring Aviv Noam LOUW is het nieuwe kwartet van Lourens van der Zwaag (trompet/flugelhorn). Begeleid door Ike van Bergen(toetsen), Mischa Voeykov(basgitaar) en Said Vroon(drums) spelen ze zijn eigen composities. Elk optreden speelt LOUW met een andere gastsolist. Op deze manier is elk concert uniek.

Lourens van der Zwaag(23jr) is in 2020 als jazztrompettist afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Vanaf de eerste lockdown begon Lourens veel eigen muziek te schrijven. Deze is sterk beïnvloed door de grote Roy Hargrove, Robert Glasper en Louis Cole maar ook door de Nederlandse jazzgitarist Anton Goudsmit, onder wiens leiding Lourens in het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) speelde. De composities passen in het Jazz en Hiphop genre en zijn groovy, warm en energiek.

Aviv Noam(25jr) is een virtuoze alt-saxophonist uit Tel Aviv. Hij speelt Baritonsax in Valvetronic, de andere band van Lourens, en daarnaast is hij sterk op fluit, sopraansax en basklarinet. Een ware multi-instrumentalist dus! Zijn recent verschenen album: ''Aviv Noam Quartet - This Is In Everything We Do'', ontving internationaal lovende kritieken. Samen met LOUW zal hij ook eigen composities ten gehore brengen.

30 september:

BAROK BENDE

Oude muziek, maar dan in een nieuw jasje. De volgende generatie “Early Music” musici brengt een programma wat past bij de tijd en hun naam: de Barok Bende.

De Barok Bende is een fluctuerend ensemble dat oude muziek brengt op een verrassende nieuwe manier zonder de muzikale waarden uit het oog te verliezen. Samenwerking met andere kunstvormen, culturen en streetstyle worden bewust opgezocht om zo over eigen grenzen te stappen en spannende, schurende voorstellingen te maken. Ze werken hierbij nauw samen met andere kunstacademies en straatartiesten, zodat de voorstellingen een feestje voor alle zintuigen worden. Doel van de Barok Bende is om meerdere complete theater voorstellingen te maken.

Wanneer

t/m 16 december

Ook op
donderdag 29 april 2021 vanaf 20:30
donderdag 17 juni 2021 vanaf 20:30
donderdag 30 september 2021 vanaf 20:30
donderdag 16 december 2021 vanaf 20:30

Prijzen
Normaal tarief€ 20.00
CONCORDIA YOUNG - voor iedereen <35 jr.€ 9.50
Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

Website evenement

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245