Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Niemand dan wij 2911 1557911058 35hxhpmexi t/m 25 november
Kunst en cultuur

NIEMAND DAN WIJ

De liefde tussen Wim Sonneveld & Friso Wiegersma, in een theatrale lezing met bijzonder filmmateriaal.

De liefde tussen Wim Sonneveld & Friso Wiegersma, gevat in een bijzondere theatrale lezing.

Lees verder

De liefde tussen Wim Sonneveld & Friso Wiegersma, gevat in een bijzondere theatrale lezing.

Op de honderdste verjaardag van Wim Sonneveld werd het boek Niemand dan wijgepresenteerd, waarin de onlangs gevonden correspondentie tussen Wim Sonneveld en zijn levenspartner, ontwerper en tekstdichter Friso Wiegersma, gebundeld is. Ook bevat het boek de onweerstaanbare Friepels: persoonlijke tekeningen die Wiegersma voor Sonneveld maakte. In deze theatrale lezing vertellen Hans van der Woude (weduwnaar van Friso Wiegersma) en Frank Jochemsen (auteur van het boek) over de schat die zij op de zolder van Wiegersma vonden en hoe die vondst tot een boek kwam.

Het programma bestaat uit uniek beeldmateriaal. We zien Wim Sonneveld repeteren voor zijn beroemdste lied Het Dorp, er komen privéfilmpjes voorbij en verloren gewaande beelden van Willem Nijholt. Hans en Frank tonen decor- en kostuurmontwerpen, tekeningen, liedteksten en foto's. Alles wordt in een flitsende visuele presentatie voorzien van historische context en minder bekende verhalen uit de eerste hand.
En: door een gelukkige samenloop van omstandigheden vond Frank Jochemsem onlangs nog meer uniek beeldmateriaal van Wim Sonneveld: een registratie van het cabaretprogramma A la carte uit 1957. Daarin is Sonneveld te zien met zijn vaste medewerkers Conny Stuart en Joop Doderer. Hij brengt materiaal van Anie M.G. Schmidt, Michel van der Plas en Pieter Goemans.

Wanneer

25 november vanaf 12:30

Prijzen
Entree€ 10.00
Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

www.concordia.nl

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245