Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        Chris cain
      13 november
Kunst en cultuur, Muziek

NIXTIEK: CHRIS CAIN BAND (USA)

Een soulvolle stoofpot van elektrische blues in Memphis-stijl.

Op achtjarige leeftijd leerde Cain zichzelf gitaar spelen en nog voor zijn achttiende begon hij professioneel ...

Lees verder
15:30 - 20:00
15.00

Op achtjarige leeftijd leerde Cain zichzelf gitaar spelen en nog voor zijn achttiende begon hij professioneel te spelen. Chris studeerde muziek aan het San Jose City College, en gaf al snel les in jazzimprovisatie op de campus.

In de twintig jaar die volgden, zou Cain ook piano, basgitaar, klarinet, alt- en tenorsaxofoon leren spelen. De combinatie van zijn bluesopvoeding en zijn jazzstudies smolten samen tot de verschroeiende gitaarstijl waarmee Chris Cain zich onderscheidt en die hem naar de hoogste rangen van de bluesmuziek heeft gebracht.

Zijn krachtige diepe zang en jazz geïnspireerde, blues gitaar riffs zijn onvergetelijk; uniek van hemzelf, terwijl het doet denken aan de legendarische BB King en Albert King. Als kind bezocht Chris Cain samen met zijn vader concerten van de grote bluesartiesten uit die tijd. Toen Cain in 1987 op de blues scene verscheen met zijn bekroonde debuutalbum, bleek hij al snel het podium te delen en licks uit te wisselen met een paar van die legendes, waaronder Albert King en Albert Collins. Chris Cain heeft een dozijn albums uitgebracht, elk gevuld met soul-stirring songs getrokken uit zijn eigen blues doordrenkte hart. Zijn stijl van blues is onvergetelijk.

Reserveren is verplicht via [email protected]nixenmeer.nl.

Wanneer

13 november van 15:30 tot 20:00

Entree€ 15.00
Locatie

Mystiek Theater

Rigtersbleek-Zandvoort 10 (zaal 0.11)

7521 BE Enschede

06-24589331

Website evenement

Route plannen

Locatiegegevens

1 Mystiek Theater
Rigtersbleek-Zandvoort 10 (zaal 0.11)
7521 BE Enschede