Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Noodzaak Enschede t/m 28 augustus
Kunst en cultuur

NOODZAAK

De theatermaker met oude wortels in Enschede vertelt in Noodzaak op literaire wijze over ‘urgentie, noodzaak en kunst’.

‘Ik wil graag jouw antwoord op de vraag over het belang van noodzaak in jouw werk!’ kreeg Godfried Beumers al...

Lees verder
14:30 - 16:00
15.00

‘Ik wil graag jouw antwoord op de vraag over het belang van noodzaak in jouw werk!’ kreeg Godfried Beumers als uitdaging te horen toen hij nadacht over zijn 50-jarig theaterjubileum in 2022. Dit vroeg om een voorstelling.

De theatermaker met oude wortels in Enschede vertelt in NOODZAAK op literaire wijze over ‘urgentie, noodzaak en kunst’, waarbij fragmenten uit zijn recent verschenen gelijknamige boek centraal staan.

Pianist Wim Beunders speelt composities die hij schreef voor Beumers, Kelvin Klaassen zingt repertoire van de door hen bewonderde Willem Wilmink, met wie Godfried ook meermaals samenwerkte. Betty Vermeulen (onder voorbehoud) zingt enkele van zijn favoriete chansons. Met NOODZAAK neemt de theatermaker tevens afscheid van het podium.

Een greep uit zijn veelzijdige carrière:
Solo of samen met leden van het Pop en Spel Kollektief speelde hij niet alleen jarenlang honderden voorstellingen in het Enschedese onderwijs, maar ook ontelbaar vele in Nederland en Vlaanderen. Het Vestzaktheater werd mede door hem opgericht. Hij speelde in meer dan zestig producties, regisseerde niet alleen poppenspel en teksttoneel, maar ook groots gemonteerde spektakels, bewegingstheater, klein- en grootschalige opera’s, musicals en muziektheaterproducties. In Enschede werkte hij onder meer samen met Opera Forum, Muziektheater LEF, Concordia, Muziekcentrum, het Valerius Ensemble, Rijksmuseum Twenthe, muziektheater Rood Verlangen en Willem Wilmink. De laatste jaren herijkte en vertelde hij op menig landelijk podium verhalen uit de wereldliteratuur. Beumers schreef tientallen theaterteksten en was een graag geziene gast op internationale Story Festivals.

Vergroeid als zijn leven is met de geschiedenis van Enschede, de stad waar hij ruim een halve eeuw leefde en van waaruit hij werkte, is het eigenlijk niet meer dan logisch dat hij in Theater Concordia zijn eigenzinnige carrière afrondt.

Wanneer

zo 28 aug. 2022 t/m zo 28 aug. 2022 28 augustus van 14:30 tot 16:00

Prijzen
Entree€ 15.00
Locatie

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

Website evenement

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245