Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Happy Incidents t/m 31 december 2022
Digitaal, Kunst en cultuur

ONDERZOEK PROGRAMMALIJN HAPPY INCIDENTS

Happy Incidents.

Programmalijn van Tetem waarin wordt gekeken hoe rust ervoor kan zorgen dat je optimaal vindingrijk kunt zijn.

Lees verder
Je eigen woonkamer
Gratis

Programmalijn van Tetem waarin wordt gekeken hoe rust ervoor kan zorgen dat je optimaal vindingrijk kunt zijn.

In 2021-2022 vindt de programmalijn Happy Incidents plaats. Hierin onderzoeken kunstenaars en ontwerpers hoe ze ervoor kunnen zorgen dat in de wereld van nu, waar geen plek is voor verveling, ruimte blijft voor de rust die nodig is om optimaal vindingrijk te zijn.
Klasien van de Zandschulp heeft gedurende de Ontwikkelweek in Tetem onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van experiment en het creƫren van betekenisvolle online ontmoetingen. Ze heeft dit uitgevoerd door een experimenteel interactief live event aan de hand van bestaande ontmoetingstools. Het doel van dit experiment is dat je elkaar op een 'onverwachte' en interactieve manier leert kennen. Doordat tegenwoordig bijna alles online is en 'muten' en 'breakout groepen' niet meer weg te denken is, lijkt er geen ruimte meer voor 'happy incidents'. Haar onderzoek zal een vervolg krijgen binnen het onderzoeksprogramma Hybrid Spaces van affect lab.

Ningli Zhu richt zich op het idee van 'living in the moment'. Ze brengt modellen vanuit de Boeddhistische filosofie en Biofeedback samen en om het verband tussen de meditatie-ervaring en biofeedbacktoepassingen te onderzoeken, had ze een gesprek met een neurowetenschapper en een meditatiebeoefenaar. Ze deed tests met beschikbare applicaties als het Heartmath-apparaat en EEG en maakte een document en video om de connectie tussen beide disciplines uit te leggen.

Wanneer

t/m 31 december 2022

Prijzen
EntreeGratis
Contact

Je eigen woonkamer

Website evenement

Route plannen

Locatiegegevens

1 Je eigen woonkamer