Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Matrix 2630 header 3474 1568713983 35hxocyrw2 t/m 17 september

ONS MULTIVERSUM

Een lezing door Klaas-Jan Mook.

De omstandigheden in ons heelal zijn precies goed voor leven op aarde. Is dit ook elders het geval? En waarom ...

Lees verder
19:30 - 22:00
5.00

De omstandigheden in ons heelal zijn precies goed voor leven op aarde. Is dit ook elders het geval? En waarom zijn die omstandigheden zo precies goed? Klaas-Jan Mook legt het uit in deze lezing.

De term multiversum is ontstaan nadat wetenschappers beseften dat de waardes van een aantal natuurkundige constanten "precies" geschikt zijn om leven mogelijk te maken. Slechts kleine afwijkingen in de waardes van deze constanten zouden het ontstaan van materie, de vorming van sterren en melkwegstelsels etc. onmogelijk maken.

Wetenschappers, filosofen en theologen hebben elk hun eigen verklaring voor dit feit. De wetenschappelijke verklaring die het meeste hout lijkt te snijden is die van het multiversum, en gaat uit van het concept dat er naast het zichtbare universum waar we in leven nog oneindig veel andere universa bestaan met geheel andere omstandigheden.

Klaas-Jan Mook vertelt in begrijpelijke termen over de relativiteitstheorie van Einstein, de kwantummechanica en de stelling van Bell. Het experiment van Aspect, waarbij de verstrengeling van elementaire deeltjes centraal staat, komt ook ter sprake.

Wanneer

17 september van 19:30 tot 22:00

Prijzen
Entree€ 5.00

Op vertoon van de lidmaatschapskaart gratis toegang

Contact

De Museumfabriek

Het Rozendaal 11

7523 XG Enschede

www.demuseumfabriek.nl

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 De Museumfabriek
Het Rozendaal 11
7523 XG Enschede