Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Onze Straat 2360 1551783668 35hxe8lldb t/m 26 maart
Kunst en cultuur

ONZE STRAAT

Het theater als straatfeest!

Het ontroerende verhaal, het ontregelende effect van een intieme voorstelling op toneel in een verder helemaal...

Lees verder

Het ontroerende verhaal, het ontregelende effect van een intieme voorstelling op toneel in een verder helemaal lege schouwburg en de georkestreerde ontmoetingen van bezoekers tussen de scènes zorgen voor een onvergetelijke theaterbelevenis.

Het theater als straatfeest! Voor Onze straat zet Daria Bukvic de schouwburg in als locatie voor een ‘straatfeest op het grote toneel’. Het publiek zit rondom de acteurs op het toneel. Tussen de scènes en na afloop van de voorstelling worden hapjes en drankjes uitgedeeld.

Onze straat gaat over een straat, ergens in een stad in Nederland. Een straat zoals er duizenden zijn, met een avondwinkel, en wasserette en bewoners die wel een voordeur maar niet hun leven delen. In drie grote scènes zien we hoe de tijd door de straat heen trekt. Gedurende de avond leren we tien bewoners uit één appartementencomplex kennen, we zien hoe hun levens zich in twaalf jaar ontwikkelen. En hoe om hen heen de straat verandert: mensen verhuizen, er ontstaan liefdes, kinderen worden geboren, ouderen sterven. Alles verandert, maar het leven gaat door.

Toneelschrijver Nathan Vecht (Kunsthart, Aquarium, In de ban van Broadway) baseerde Onze straatop de klassieker Our Town van Thornton Wilder. Dit stuk wordt in de Verenigde Staten jaarlijks door tientallen toneelgezelschappen en scholen gespeeld, waarbij de acteurs dicht op en tussen het publiek spelen. Daria Bukvic neemt die traditie mee in haar regie van Onze straat. Het publiek neemt plaats op het podium van de schouwburg, dicht op de tien spelers, om samen voor één avond een nieuwe kleine gemeenschap te vormen.

Met vlammende voorstellingen als Nobody Home en Othello zette regisseur Daria Bukvic zich succesvol op de kaart als één van de scherpste critici van onze hedendaagse, Westerse maatschappij. Met Onze straat toont ze een zachtere kant van zichzelf. Zij vraagt zich af: ‘Zijn we in een moderne Europese stad nog in staat om ons met elkaar te verbinden?’.

Wanneer

26 maart vanaf 20:00

Prijzen
Entree€ 22.75
Contact

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Wenninkgaarde 40-42

7511 PH Enschede

+31 53 485 85 00

www.wilminktheater.nl

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede
Wenninkgaarde 40-42
7511 PH Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245