Lonnekermolen 1259 1535035306 9 september 2018
, Kinderen

OOGSTFEEST

Oogstfeest bij de Lonneker Molen betekent gezelligheid en genieten.

Beleef het oogstfeest mee!

Lees verder
11:00 - 17:00
Gratis

Beleef het oogstfeest mee!

De dag begint met een oecumenische dankdienst om 10.00 uur in de RK kerk op het dorpsplein. In deze dienst staan kinderen centraal; zij gaan met deeg aan het werk en maken broodjes, kransen etc . Na de dienst gaat men in optocht met muziekvereniging Excelsior en oude rijtuigen door het dorp richting Molenerf. 

Omstreeks 11.15-11.30 uur zal men daar arriveren en worden de broodjes gebakken in de bakspieker.

Er zijn kraampjes met streekproducten, kunstnijverheid en andere bezienswaardigheden.  Veel leuke activiteiten voor jong en oud, zoal  springkussen, schminken, een ritje met paard en wagen, pony rijden, broodjes bakken, kijken naar de kunsten van Clown Henkie, spelen in het zand etc.

Op het molenerf  kun je oude rijtuigen en tractoren bewonderen, is er een demonstratie graan dorsen waar men met behulp van geubel en paard en oude dorsmachine de graankorrel uit de korenaar haalt.

De gehele dag zijn er op het podium diverse optredens, veelal verzorgd door bewoners (oud en jong) uit de omgeving van Lonneker zoals muziek en dans. Zo zullen o.a  jeugdige talenten van de Gymnastiekvereniging en leden van Toneelvereniging Kameleon optreden.

Voor elke leeftijd is er iets te beleven. En natuurlijk kun je de heerlijke producten in de molenwinkel kopen en smullen van de voedzame en lekkere molenpannenkoeken en andere lekkernijen.

De molen is te bezichtigen en de molenaars geven je graag een kijkje in ‘het leven’ van dit prachtige Erfgoed uit 1850!

Wanneer

Prijzen
  • Entree
  • Gratis
Contact

Lonneker Molen

Lonneker Molenweg 80

7525 PC Enschede

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Lonneker Molen