Astronomy 3720 1575472778 t/m 8 december
Kinderen, Kunst & cultuur

OP STERRENJACHT!

​Kom jij in oktober op sterrenjacht?

In De Museumfabriek vind je de oudste nog werkende sterrenprojector ter wereld.

Lees verder
11:00 - 17:00

In De Museumfabriek vind je de oudste nog werkende sterrenprojector ter wereld.

Ontdek de geheimen van het heelal
In oktober en in de herfstvakantie kun je je helemaal uitleven tussen de sterren en alles wat hiermee te maken heeft. Met show, workshops en andere leuke activiteiten hoef je je geen moment te vervelen.

Planetarium Show (reserveren)
In de museumhal is een grote zwarte koepel gebouwd waarop de projector de sterren projecteert en die precies zo bewegen als in werkelijkheid. Iedere dag zijn er shows die gepresenteerd worden door deskundigen. Ze kennen (bijna) alle geheimen van het heelal. Op 5 & 6 oktober is de aftrap, kaarten zijn hier te koop.

Sterrenavonden & colleges (22 & 24 oktober)
Op het dak van het museum vind je een echte sterrenwacht. Je gaat me de lift helemaal naar boven, waar de koepel zich opent. Je kijkt met een enorme telescoop naar de sterren, een hele bijzondere ervaring. Elke 15 minuten kan er een groepje de sterrenwacht in, kom op tijd want vol=vol. Naast een bezoek aan de sterrenwacht zijn er ook sterrencolleges, deze starten om 19.00 uur en om 20.00 uur. Kaartjes kun je hier reserveren.

Workshops en activiteiten
Tijdens je bezoek kun je tevens een zonnestelselmobiel maken, onder begeleiding schilder je diverse planeten zoals Mars, Neptunus en Uranus en ga je naar huis met een mooie mobile. Ook kun je je eigen raket bouwen en testen hoeveel meter die zichzelf de lucht in kan schieten!

Wanneer

t/m 8 december

Contact

De Museumfabriek

Het Rozendaal 11

7523 XG Enschede

www.demuseumfabriek.nl/sterrenjacht

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 De Museumfabriek