Open Dag Fc Twente 2437 1552405550 7 juli
Actief

OPEN DAG FC TWENTE

De jaarlijkse Open Dag in en rondom De Grolsch Veste.

Zondag 7 juli wordt de jaarlijkse Open Dag van FC Twente gehouden, een dag voor de supporters. De Open Dag beg...

Lees verder
12:00 - 17:00
Gratis

Zondag 7 juli wordt de jaarlijkse Open Dag van FC Twente gehouden, een dag voor de supporters. De Open Dag begint om 12:00 uur en kent een andere opzet dan voorgaande jaren. Zo wordt de traditionele spelerspresentatie in het stadion gehouden en is er een speciale stadiontour die je over het veld leidt.

Loop over het veld van de Grolsch Veste
Vanaf 12:00 uur zijn er diverse activiteiten in en rondom De Grolsch Veste. De spelerspresentatie, het traditionele handtekeningen jagen en foto's scoren van de spelers en het Mega Kidsdorp ontbreken niet. Net als de mogelijkheid om deel te nemen aan een speciale rondleiding die je onder meer door de kleedkamer en over het veld leidt. Op de middenstip staat de kampioensschaal klaar, zodat je daarmee op de foto kunt. 

Ook is er een nieuwe editie van de Bernard van Heek Cup, waarbij de jongste voetbaljeugd uit Enschede gaat strijden om de grote wisselbokaal. Dit jaar is er een Supportersplein ingericht met allerlei activiteiten en waar diverse supportersverenigingen zijn vertegenwoordigd met hun eigen supportersbus. Hoofdsponsor Pure Energie is aanwezig, net als FC Schalke 04, Scoren in de wijk en de jongste jeugd van onze Voetbalacademie. In het stadion is een ruimte ingericht om te gamen, daar kun je een potje FIFA spelen tegen de nieuwe e-sporter van FC Twente.  

Spelerspresentatie in het stadion 
De spelerspresentatie wordt dit jaar in het stadion gehouden. Deze presentatie van de selectie begint om 14:00 uur en aansluitend zijn de spelers in groepjes aanwezig op het terrein rondom De Grolsch Veste. Hier kun je alle spelers ontmoeten en is het tijd voor een handtekening of een foto. Ook speelsters van FC Twente Vrouwen zijn erbij op de Open Dag. Noteer de datum alvast in je agenda: zondag 7 juli. 

Jongste jeugd strijdt om de 'Bernard van Heek Cup
Tijdens de Open Dag van FC Twente, op zondag 7 juli, wordt de derde editie gehouden van de ‘Bernard van Heek Cup’. Op deze dag nemen de jongste teams van diverse amateurverenigingen het tegen elkaar op tijdens een voetbaltoernooi bij De Grolsch Veste. Het toernooi is vernoemd naar de Enschedeër Bernard van Heek, die in 1885 het voetbal naar Nederland bracht.

De jongste voetballertjes van Rigtersbleek, Victoria ’28, RKSV EMOS, De Tubanters, Sportlust Glanerbrug, Sparta, Avanti Wilskracht, KVV Losser en BSC Unisson spelen in twee leeftijdscategorieën (onder 9 en onder 7) vanaf 12:00 uur tegen elkaar. Aan het eind van de middag worden de Trofeeën uitgereikt.

Enschede, waar voetbal begon…
In het voorjaar van 1885 bracht Bernard van Heek, zoon van de grote textielfabrikant, de eerste voetbal naar Nederland. Op 30 juni 1885 werd de eerste officiële voetbalclub van Nederland opgericht: de “Enschedesche Football Club” en organiseerde Van Heek in de stad een demonstratie van de nieuwe sport. Daarmee is Enschede de bakermat van het voetbal in Nederland.

Wanneer

7 juli van 12:00 tot 17:00

Prijzen
  • Entree
  • Gratis
Contact

FC Twente - De Grolsch Veste

Colosseum 65

7521PP Enschede

+31 53 8525525

www.fctwente.nl

[email protected]

Open Dag Fct Enschede1
Open Dag Fct Enschede

Route plannen

Locatiegegevens

1 FC Twente - De Grolsch Veste