Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Open huis museumfabriek 1488 1538647598 35ht4f0w99
Kunst en cultuur

OPEN HUIS VAN DE MUSEUMFABRIEK

Opening Tijdelijke Textieldrukkerij en Makerspace

Open Huis van De Museumfabriek in het Weekend van de Wetenschap

Lees verder
11:00 - 17:00
Gratis

Open Huis van De Museumfabriek in het Weekend van de Wetenschap

In het weekend van 6 & 7 oktober houdt De Museumfabriek 'Open Huis'! We vieren in dat weekend niet alleen de opening van 'De Tijdelijke Textieldrukkerij' maar ook de opening van het BankGiro Loterij Auditorium, De Makerspace en de Museumkantine. Er zijn heel veel activiteiten voor jong en oud in dit weekend waarin het ook nog Weekend van de Wetenschap is.

BankGiro Loterij
In februari 2018 ontving De Museumfabriek een substantiƫle bijdrage voor de realisatie van Het Twentelab, De Museumkantine, De Makerspace en het BankGiro Loterij Auditorium. Deze laatste drie openen dit weekend samen met De Tijdelijke Textieldrukkerij.

Feestelijk programma
Tijdens het Open Huis zijn er tal van activiteiten voor jong en oud in De Museumfabriek.

ZATERDAG EN ZONDAG
Het BankGiro Loterij Auditorium
11:30 uur en 14:45 uur: De Textiel Factorij vertoont tijdens het weekend de documentaire "In de sporen van de VOC". Na de filmvertoning is er een Q&A met documentairemaker Jenne Sipman over de film en is er ruimte voor discussie met het publiek.De film volgt 5 Nederlandse kunstenaars en ontwerpers die in India samenwerkingen aangaan met Indiase ambachtslieden. Er worden ook fragmenten uit de dagboeken van Gerrit Clinck geciteerd, die voor de VOC als koopman in onder andere in India werkte om sits stoffen te laten maken in de 17de eeuw.
14:00 uur: Christine van der Heide, textieldesigner, vertelt over natuurlijk verven van stoffen
15:45 uur: Christine van der Heide, textieldesigner, vertelt over Katazome, Japanse stencildruk met rijstpasta

Tentoonstelling
12:00 uur, 13:30 uur en 15:00 uur: Rondleidingen in de Tijdelijke Textieldrukkerij door Astrid Hage, Textieldeskundige en curator van de tentoonstelling

De Makerspace
Activiteiten in De Makerspace zoals; TAGS maken, Stempelen maar!, Roofdruk, Kunst in de Keuken, 1+1=3 en batikken. Met daarbij uitleg over Staphorster Stipwerk en aan de slag met kunstenaar Gerard van Oosten.

ALLEEN ZONDAG
De Museumkantine
Zondag hele dag: De mobiele zeefdrukkerij. Een vrolijke theatrale mobiele zeefdrukkerij in een wagentje. En als het wagentje open gaat, dan kan de show van start! Een prachtig geheel en helemaal in stijl. Het feest kan beginnen!

En natuurlijk word je op beide dagen in De Museumkantine verwelkomd met wat lekkers!

Wanneer

Prijzen
EntreeGratis
Contact

De Museumfabriek

Het Rozendaal 11

7523 XG Enschede

Website Museumfabriek

[email protected]

Tim 4752

Route plannen

Locatiegegevens

1 De Museumfabriek
Het Rozendaal 11
7523 XG Enschede